Krämig grönärtspasta

Betyg (1-5):
3.89 (19 betyg)

Krämig pasta med sås på gröna ärter och solrosfrön, toppas med pinjenötter och spenat. Recept av Alice Knutas och Linn Lundberg ur kokboken Gröna linjen.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 500 g tagliatelle eller spaghetti
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 250 g frysta gröna ärtor
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk olivolja
  • 2.5 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Till servering
  • 50 g pinjenötter
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Mixa solrosfröna grovt eller hacka med kniv. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och mixa till en slät puré.
  2. Fräs lök, vitlök och solrosfrön i olja. Häll i vatten och vin och smula i buljongtärningen. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt ärtpurén och låt puttra några minuter till. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna. Vänd ihop pastan med sås och spenatblad. Toppa med pinjenötter och citronskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kim

2019-03-14

Testade att göra matlådor och frysa in, gick jättebra:)

Liknande recept

Pasta med skinka och ärtor

(14)

Tagliatelle med skinka och ärtor

(17)

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

(36)

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

(4)

Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor

(36)

Grön tortellinisoppa med ärter, spenat och örter

(7)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g tagliatelle eller spaghetti
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 250 g frysta gröna ärtor
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk olivolja
  • 2.5 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Till servering
  • 50 g pinjenötter
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 citron, finrivet skal

Krämig grönärtspasta

Betyg (1-5):
3.89 (19 betyg)

Krämig pasta med sås på gröna ärter och solrosfrön, toppas med pinjenötter och spenat. Recept av Alice Knutas och Linn Lundberg ur kokboken Gröna linjen.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Mixa solrosfröna grovt eller hacka med kniv. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och mixa till en slät puré.
  2. Fräs lök, vitlök och solrosfrön i olja. Häll i vatten och vin och smula i buljongtärningen. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt ärtpurén och låt puttra några minuter till. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna. Vänd ihop pastan med sås och spenatblad. Toppa med pinjenötter och citronskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kim

2019-03-14

Testade att göra matlådor och frysa in, gick jättebra:)

Liknande recept

Pasta med skinka och ärtor

(14)

Tagliatelle med skinka och ärtor

(17)

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

(36)

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

(4)

Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor

(36)

Grön tortellinisoppa med ärter, spenat och örter

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies