Krämig citron- och timjansill

Krämig citron- och timjansill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Femminuterssill är så smidigt. Den har en smak av inlagd sill vilket blir en perfekt smakkombination till crème fraichesåser.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 timme eller över natten
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • Sås:
  • 1 finhackad rödlök
  • 0.5 kruka finhackad färsk timjan (inte grövsta stjälkarna)
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • Finrivet skal av ½ citron
  • Färskpressad saft av 1 citron

Gör så här

  1. Häll av spadet från sillen och klappa den torr med hushållspapper. Skär den i bitar.
  2. Blanda alla ingredienserna till såsen. Vänd ner sillen och låt stå i kylen 1 timme innan servering. Ska den stå över natten så lägg i löken strax innan servering för den färgar annars av sig.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sigrid

2015-06-18

Så himla god. Ska göra den igen nu och ge till svärmor på midsommar.

Bengt

2014-12-28

Frisk mycket god smak

Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kall kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig dragonsill med drag av vinäger

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sommarsill

Betyg
Betyg
(1)
Krämig citron- och timjansill
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • Sås:
  • 1 finhackad rödlök
  • 0.5 kruka finhackad färsk timjan (inte grövsta stjälkarna)
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • Finrivet skal av ½ citron
  • Färskpressad saft av 1 citron

Krämig citron- och timjansill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Femminuterssill är så smidigt. Den har en smak av inlagd sill vilket blir en perfekt smakkombination till crème fraichesåser.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 timme eller över natten
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll av spadet från sillen och klappa den torr med hushållspapper. Skär den i bitar.
  2. Blanda alla ingredienserna till såsen. Vänd ner sillen och låt stå i kylen 1 timme innan servering. Ska den stå över natten så lägg i löken strax innan servering för den färgar annars av sig.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sigrid

2015-06-18

Så himla god. Ska göra den igen nu och ge till svärmor på midsommar.

Bengt

2014-12-28

Frisk mycket god smak

Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kall kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig dragonsill med drag av vinäger

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sommarsill

Betyg
Betyg
(1)