För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Krabba i saffransbuljong

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Låt krabbköttet suga åt sig smak från goda grönsaker, lagerblad och saffran.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kokta och delade krabbor
  • 1.5 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 3 dillkronor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 g saffran
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 rotselleri
  • 1 purjolök
  • 100 g sockerärtor

Gör så här

  1. Koka upp vatten, buljongtärningar, vin, hackad vitlök, lagerblad, dillkronor, vinäger och saffran. Lägg i skivade rotfrukter och purjo i bitar och koka ca 5 minuter.
  2. Tag upp grönsakerna och koka sedan ihop buljongen tills ca 2/3 återstår. Värm krabbhalvorna ett par minuter i den varma buljongen och lägg dem sedan på varsin tallrik.
  3. Värm även grönsakerna och snedskurna sockerärtor i buljongen. Skeda lite av buljongen över krabban och fördela resten i soppskålar.

Servering

Servera med ett gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fabian Krabba

2014-09-24

Jag tycker det är mycket gott med krabbkött!

Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Räksallad med japansk dressing

(94)

Kräftsoppa

(21)

Räktacos

(14)

Kräftcappuccino med kräftstjärtsallad

(0)

Avokadosoppa med kräftstjärtar och krutonger

(26)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 kokta och delade krabbor
  • 1.5 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 3 dillkronor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 g saffran
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 rotselleri
  • 1 purjolök
  • 100 g sockerärtor

Krabba i saffransbuljong

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Låt krabbköttet suga åt sig smak från goda grönsaker, lagerblad och saffran.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, buljongtärningar, vin, hackad vitlök, lagerblad, dillkronor, vinäger och saffran. Lägg i skivade rotfrukter och purjo i bitar och koka ca 5 minuter.
  2. Tag upp grönsakerna och koka sedan ihop buljongen tills ca 2/3 återstår. Värm krabbhalvorna ett par minuter i den varma buljongen och lägg dem sedan på varsin tallrik.
  3. Värm även grönsakerna och snedskurna sockerärtor i buljongen. Skeda lite av buljongen över krabban och fördela resten i soppskålar.

Servering

Servera med ett gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fabian Krabba

2014-09-24

Jag tycker det är mycket gott med krabbkött!

Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Räksallad med japansk dressing

(94)

Kräftsoppa

(21)

Räktacos

(14)

Kräftcappuccino med kräftstjärtsallad

(0)

Avokadosoppa med kräftstjärtar och krutonger

(26)