Krabba i saffransbuljong

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (5 betyg)

Låt krabbköttet suga åt sig smak från goda grönsaker, lagerblad och saffran.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kokta och delade krabbor
  • 1.5 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 3 dillkronor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 g saffran
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 rotselleri
  • 1 purjolök
  • 100 g sockerärtor

Gör så här

  1. Koka upp vatten, buljongtärningar, vin, hackad vitlök, lagerblad, dillkronor, vinäger och saffran. Lägg i skivade rotfrukter och purjo i bitar och koka ca 5 minuter.
  2. Tag upp grönsakerna och koka sedan ihop buljongen tills ca 2/3 återstår. Värm krabbhalvorna ett par minuter i den varma buljongen och lägg dem sedan på varsin tallrik.
  3. Värm även grönsakerna och snedskurna sockerärtor i buljongen. Skeda lite av buljongen över krabban och fördela resten i soppskålar.

Servering

Servera med ett gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fabian Krabba

2014-09-24

Jag tycker det är mycket gott med krabbkött!

Liknande recept

Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kräftsoppa

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Avokadosoppa med kräftstjärtar och krutonger

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Kräftcappuccino med kräftstjärtsallad

Betyg
Betyg
(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 kokta och delade krabbor
  • 1.5 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 3 dillkronor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 g saffran
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 rotselleri
  • 1 purjolök
  • 100 g sockerärtor

Krabba i saffransbuljong

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (5 betyg)

Låt krabbköttet suga åt sig smak från goda grönsaker, lagerblad och saffran.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, buljongtärningar, vin, hackad vitlök, lagerblad, dillkronor, vinäger och saffran. Lägg i skivade rotfrukter och purjo i bitar och koka ca 5 minuter.
  2. Tag upp grönsakerna och koka sedan ihop buljongen tills ca 2/3 återstår. Värm krabbhalvorna ett par minuter i den varma buljongen och lägg dem sedan på varsin tallrik.
  3. Värm även grönsakerna och snedskurna sockerärtor i buljongen. Skeda lite av buljongen över krabban och fördela resten i soppskålar.

Servering

Servera med ett gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fabian Krabba

2014-09-24

Jag tycker det är mycket gott med krabbkött!

Liknande recept

Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kräftsoppa

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Avokadosoppa med kräftstjärtar och krutonger

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Kräftcappuccino med kräftstjärtsallad

Betyg
Betyg
(0)