Köttgryta med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Red cooked pork, en kinesisk köttgryta med fläsk, soja, ingefära och stjärnanis. En stor vardagsfavorit, god att servera med ris.

Tillagningstid: 55 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g fläskkarré benfri
  • 4 dl vatten
  • 3 msk kinesisk soja
  • 30 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 stjärnanis
  • 300 g salladskål, strimlad
  • Till servering
  • 2.5 dl jasminris
  • 2 salladslökar, strimlade

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär köttet i tärningar, 2x2 cm.
  2. Lägg alla ingredienserna utom salladskål och sesamolja i en kastrull och låt sjuda under lock ca 45 min tills köttet är mört.
  3. Vänd ner salladskålen och sesamoljan, låt koka med 2 min utan lock.
  4. Servera med ris och toppa med salladslök.

Tips

plocka ur ingefäran och stjärnanisen innan servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2018-04-19

Behövde lite hetta, tog sambal oelek!

Liknande recept

Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(164)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(184)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 700 g fläskkarré benfri
  • 4 dl vatten
  • 3 msk kinesisk soja
  • 30 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 stjärnanis
  • 300 g salladskål, strimlad
  • Till servering
  • 2.5 dl jasminris
  • 2 salladslökar, strimlade

Köttgryta med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Red cooked pork, en kinesisk köttgryta med fläsk, soja, ingefära och stjärnanis. En stor vardagsfavorit, god att servera med ris.

Tillagningstid: 55 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär köttet i tärningar, 2x2 cm.
  2. Lägg alla ingredienserna utom salladskål och sesamolja i en kastrull och låt sjuda under lock ca 45 min tills köttet är mört.
  3. Vänd ner salladskålen och sesamoljan, låt koka med 2 min utan lock.
  4. Servera med ris och toppa med salladslök.

Tips

plocka ur ingefäran och stjärnanisen innan servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2018-04-19

Behövde lite hetta, tog sambal oelek!

Liknande recept

Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(164)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(184)