Köttfärssås med sidfläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.93 (88 betyg)

En mustig och lyxig köttfärssås med sidfläsk och champinjoner som blir godare ju längre den får puttra. Det här är en köttfärssås som går hem i alla åldrar.

Tillagningstid: 20 min+ 1 timme att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g rökt sidfläsk, strimlat
  • 200 g champinjoner, klyftade
  • 2 hackade lök
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g rotselleri, fintärnad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan eller 2 msk färsk
  • 3 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och stek fläsk, svamp och lök tills fläsket fått fin stekyta. Lägg åt sidan.
  2. Hetta upp en gryta med smör, stek köttfärsen tills den är smulig. Salta och peppra. Tillsätt rotselleri, vitlök, tomatpuré och timjan till färsen.
  3. Stek under omrörning ca 2 min. Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningen.
  4. Rör ner svampfräset och låt grytan koka under lock på låg värme ca 1 timme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig köttfärssås med champinjoner

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Barnens bästa renskavsgryta

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Vietnamesiska vårrullar

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Fläskkotlett med kantareller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

Betyg
Betyg
(32)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 100 g rökt sidfläsk, strimlat
  • 200 g champinjoner, klyftade
  • 2 hackade lök
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g rotselleri, fintärnad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan eller 2 msk färsk
  • 3 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 tsk salt

Köttfärssås med sidfläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.93 (88 betyg)

En mustig och lyxig köttfärssås med sidfläsk och champinjoner som blir godare ju längre den får puttra. Det här är en köttfärssås som går hem i alla åldrar.

Tillagningstid: 20 min+ 1 timme att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och stek fläsk, svamp och lök tills fläsket fått fin stekyta. Lägg åt sidan.
  2. Hetta upp en gryta med smör, stek köttfärsen tills den är smulig. Salta och peppra. Tillsätt rotselleri, vitlök, tomatpuré och timjan till färsen.
  3. Stek under omrörning ca 2 min. Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningen.
  4. Rör ner svampfräset och låt grytan koka under lock på låg värme ca 1 timme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig köttfärssås med champinjoner

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Barnens bästa renskavsgryta

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Vietnamesiska vårrullar

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Fläskkotlett med kantareller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

Betyg
Betyg
(32)