Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg (1-5):
4.44 (18 betyg)

Köttfärssås med en supergod touch av mango chutney och vitlök. Lika god vardag som helg, och med ingredienser som alla är vana vid blir det här en ny favorit!

Tillagningstid: 20 min
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 0.5 purjolök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 msk olivolja
  • 600 g nötfärs, gärna högrevsfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salladskrydda
  • spagetti och parmesan till servering

Gör så här

  1. Fräs purjolök och vitlök i en blandning av smör och olja i en stor panna. tillsätt färsen när löken mjuknat.
  2. Tillsätt tomatpurén. Låt fräsa med en kort stund och tillsätt krossade tomater, kalvfond, mango chutney, svartpeppar och salladskrydda. Låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt.
  3. Servera köttfärssåsen till al dente-kokt spaghetti och färskriven parmesanost.

Tips

Gör en sallad på isbergssallad, gurka, tomater. Dressing av balsamvinäger, olivolja och salladskrydda.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2016-05-04

Jättegott och bra att det inte är fett. Ta gärna mer mango chutney (som man tipsar om).

Liknande recept

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

(1)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Fish tacos deluxe

(32)

Apelsinkyckling

(92)

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

(28)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 0.5 purjolök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 msk olivolja
  • 600 g nötfärs, gärna högrevsfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salladskrydda
  • spagetti och parmesan till servering

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg (1-5):
4.44 (18 betyg)

Köttfärssås med en supergod touch av mango chutney och vitlök. Lika god vardag som helg, och med ingredienser som alla är vana vid blir det här en ny favorit!

Tillagningstid: 20 min
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs purjolök och vitlök i en blandning av smör och olja i en stor panna. tillsätt färsen när löken mjuknat.
  2. Tillsätt tomatpurén. Låt fräsa med en kort stund och tillsätt krossade tomater, kalvfond, mango chutney, svartpeppar och salladskrydda. Låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt.
  3. Servera köttfärssåsen till al dente-kokt spaghetti och färskriven parmesanost.

Tips

Gör en sallad på isbergssallad, gurka, tomater. Dressing av balsamvinäger, olivolja och salladskrydda.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2016-05-04

Jättegott och bra att det inte är fett. Ta gärna mer mango chutney (som man tipsar om).

Liknande recept

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

(1)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Fish tacos deluxe

(32)

Apelsinkyckling

(92)

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

(28)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies