För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Köttfärssås med crème fraiche

Betyg (1-5):
3.22 (9 betyg)

Krämig och god köttfärssås med lök, morötter, krossade tomater och crème fraiche. Passar perfekt till hela familjen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 morötter, finrivna
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g krossade tomater
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk torkad oregano
  • 0.5 msk flytande honung
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • Till servering
  • 320 g spagetti
  • 50 g parmesan, riven

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Stek färs, lök, morötter och vitlök tills färsen är genomstekt.
  2. Tillsätt tomatpuré och stek ett par minuter till. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, oregano, honung, vinäger, salt och peppar. Låt puttra ca 20 min, gärna längre.
  3. Tillsätt crème fraiche och basilika och låt puttra någon minut till. Servera med spaghettin och parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2020-08-04

Supergott!! Kommer laga det fler gånger.

Liknande recept

Krassesoppa

(0)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(6)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Belugalasagne

(44)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(4)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(13)

Karibisk köttgryta

(17)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 morötter, finrivna
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g krossade tomater
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk torkad oregano
  • 0.5 msk flytande honung
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • Till servering
  • 320 g spagetti
  • 50 g parmesan, riven

Köttfärssås med crème fraiche

Betyg (1-5):
3.22 (9 betyg)

Krämig och god köttfärssås med lök, morötter, krossade tomater och crème fraiche. Passar perfekt till hela familjen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Stek färs, lök, morötter och vitlök tills färsen är genomstekt.
  2. Tillsätt tomatpuré och stek ett par minuter till. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, oregano, honung, vinäger, salt och peppar. Låt puttra ca 20 min, gärna längre.
  3. Tillsätt crème fraiche och basilika och låt puttra någon minut till. Servera med spaghettin och parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2020-08-04

Supergott!! Kommer laga det fler gånger.

Liknande recept

Krassesoppa

(0)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(6)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Belugalasagne

(44)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(4)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(13)

Karibisk köttgryta

(17)