
Köttfärsbiffar i tomatsås
Smakrika färsbiffar med spiskummin, oregano och persilja i härligt röd tomatsås. Biffarna är goda att göra av valfri färs - nötfärs, lammfärs eller fläskfärs.
- 400 g mager lammfärs, nöt- eller fläskfärs
- 0.5 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 0.5 dl persilja
- 1 dl havregryn
- 1 stor citron, pressad saft
- 1 ägg
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk oregano
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk olja
- 400 g krossade tomater
- 1 tsk salt
Gör så här
- Skala löken, vitlöken och skölj persiljan. Hacka mycket fint. Använd gärna matberedare. Blanda i havregryn, pressad citron, ägg, salt och kryddor. Låt stå och svälla någon minut. Rör om.
- Tillsätt färsen. Blanda snabbt till en deg. Hetta upp margarinet i en stor stekpanna.
- Forma färsen till ganska små biffar, ca 2 per person. Stek dem till vacker färg på båda sidor. Räkna med 2 minuter per sida.
- Häll på de krossade tomaterna. Låt koka på svag värme några minuter.
Tips

Biffarna smakar mycket bra tillsammans med fullkornspasta, en bit bröd och en enkel råkost av mycket tunt skivad vitkål och isbergsallad samt solroskott. Pressa gärna lite citron eller apelsin över råkosten. En apelsin smakar bra som efterrätt.
Liknande recept
Köttfärsbiffar i tomatsås
Smakrika färsbiffar med spiskummin, oregano och persilja i härligt röd tomatsås. Biffarna är goda att göra av valfri färs - nötfärs, lammfärs eller fläskfärs.
Gör så här
- Skala löken, vitlöken och skölj persiljan. Hacka mycket fint. Använd gärna matberedare. Blanda i havregryn, pressad citron, ägg, salt och kryddor. Låt stå och svälla någon minut. Rör om.
- Tillsätt färsen. Blanda snabbt till en deg. Hetta upp margarinet i en stor stekpanna.
- Forma färsen till ganska små biffar, ca 2 per person. Stek dem till vacker färg på båda sidor. Räkna med 2 minuter per sida.
- Häll på de krossade tomaterna. Låt koka på svag värme några minuter.
Tips

Biffarna smakar mycket bra tillsammans med fullkornspasta, en bit bröd och en enkel råkost av mycket tunt skivad vitkål och isbergsallad samt solroskott. Pressa gärna lite citron eller apelsin över råkosten. En apelsin smakar bra som efterrätt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2013-06-28
Låter gott! Skall prova i dag med älgfärs och andra kryddor ev. Söner och vänner gillar älg !!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Raili Ruppi
2013-06-28
Låter gott! Skall prova i dag med älgfärs och andra kryddor ev. Söner och vänner gillar älg !!