Köttbullar med gräddsås och pasta

Köttbullar med gräddsås och pasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Perfekt vardagsmiddag, hemgjorda köttbullar som serveras med gräddsås och som blandas med pastan, detta toppas med strimlad vitkål.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 160 g spagetti
  • 200 g vitkål, strimlad
  • Köttbullar
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 500 g nötfärs
  • 1 liten gul lök, riven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • smör, till stekning
  • Gräddsås
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Lägg vitkålen i kokande vatten 1–2 min.
  2. Blanda ströbröd, ägg och mjölk och låt svälla 3 min. Tillsätt färs, lök, salt och peppar och blanda ordentligt till en smet. Forma smeten till bollar. Stek köttbullarna i smör tills de är genomstekta och har fin färg.
  3. Bryn smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Rör i mjölk, grädde och soja. Smula i buljongtärningen. Låt sjuda 3 min och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera köttbullarna med pasta och/eller vitkål och gräddsåsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-25

Hej Barbro. Det ska vara 1 dl mjölk :) /Maja, redaktör

Barbro

2020-11-19

Hur mycket mjölk ska det vara i köttfärsen?

Lena

2020-01-26

Känns ej som att receptet är i sin helhet, saknas det punkter i instruktionerna?

Köttbullar med gräddsås och pasta
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 160 g spagetti
  • 200 g vitkål, strimlad
  • Köttbullar
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 500 g nötfärs
  • 1 liten gul lök, riven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • smör, till stekning
  • Gräddsås
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar

Köttbullar med gräddsås och pasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Perfekt vardagsmiddag, hemgjorda köttbullar som serveras med gräddsås och som blandas med pastan, detta toppas med strimlad vitkål.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Lägg vitkålen i kokande vatten 1–2 min.
  2. Blanda ströbröd, ägg och mjölk och låt svälla 3 min. Tillsätt färs, lök, salt och peppar och blanda ordentligt till en smet. Forma smeten till bollar. Stek köttbullarna i smör tills de är genomstekta och har fin färg.
  3. Bryn smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Rör i mjölk, grädde och soja. Smula i buljongtärningen. Låt sjuda 3 min och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera köttbullarna med pasta och/eller vitkål och gräddsåsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-25

Hej Barbro. Det ska vara 1 dl mjölk :) /Maja, redaktör

Barbro

2020-11-19

Hur mycket mjölk ska det vara i köttfärsen?

Lena

2020-01-26

Känns ej som att receptet är i sin helhet, saknas det punkter i instruktionerna?