Köttbullar med chèvre

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Lyxiga köttbullar med inslag av grädde och karaktäristisk ost.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 4 msk ströbröd
  • 3 msk finhackad gul lök
  • 1 tsk smör
  • 300 g nötfärs
  • 100 g kalvfärs
  • 75 g smulad chèvre
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1 msk smör till stekning

Gör så här

  1. Häll grädden över ströbrödet och låt svälla 10 minuter. Hetta upp smör i en panna och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Blanda ner färsen, löken och osten i ströbrödet. Rör om ordentligt så att osten fördelar sig jämnt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Forma med vattensköljda händer bullar av färsen. Bryn smöret i en stekpanna och lägg ner köttbullarna. Skaka och rör hela tiden pannan så får bullarna en fin och rund form. Sänk värmen och låt dem eftersteka under lock, 5-10 minuter.

Tips

Köttbullarna går utmärkt att frysa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Fish tacos deluxe

(30)

Bowl med sashimilax

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 4 msk ströbröd
  • 3 msk finhackad gul lök
  • 1 tsk smör
  • 300 g nötfärs
  • 100 g kalvfärs
  • 75 g smulad chèvre
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1 msk smör till stekning

Köttbullar med chèvre

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Lyxiga köttbullar med inslag av grädde och karaktäristisk ost.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll grädden över ströbrödet och låt svälla 10 minuter. Hetta upp smör i en panna och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Blanda ner färsen, löken och osten i ströbrödet. Rör om ordentligt så att osten fördelar sig jämnt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Forma med vattensköljda händer bullar av färsen. Bryn smöret i en stekpanna och lägg ner köttbullarna. Skaka och rör hela tiden pannan så får bullarna en fin och rund form. Sänk värmen och låt dem eftersteka under lock, 5-10 minuter.

Tips

Köttbullarna går utmärkt att frysa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Fish tacos deluxe

(30)

Bowl med sashimilax

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies