För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Köttbullar i kokossås

Betyg (1-5):
3.32 (19 betyg)

Lättlagade saftiga köttbullar i kokossås med sambal, vitlök och ingefära.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Kokossås
  • 1 citrongräs
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili, finstrimlad

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda färsen med resten av ingredienserna till en jämn smet och forma till stora köttbullar.
  2. Dela citrongräset på längden och krama ihop till en boll. Koka upp kokosmjölken med alla ingredienser till såsen.
  3. Lägg ner köttbullarna i såsen och låt sjuda tills de är genomlagade. Servera med ris, koriander och ev extra chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kräftströmming

(0)

Rostad sötpotatis och kokospanerad halloumi

(90)

Friterad tofu i het och kryddig sås

(61)

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

(2)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Krämig potatiscurry

(19)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(12)

Färsk linguini med pesto och tomatsås

(5)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Kokossås
  • 1 citrongräs
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili, finstrimlad

Köttbullar i kokossås

Betyg (1-5):
3.32 (19 betyg)

Lättlagade saftiga köttbullar i kokossås med sambal, vitlök och ingefära.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda färsen med resten av ingredienserna till en jämn smet och forma till stora köttbullar.
  2. Dela citrongräset på längden och krama ihop till en boll. Koka upp kokosmjölken med alla ingredienser till såsen.
  3. Lägg ner köttbullarna i såsen och låt sjuda tills de är genomlagade. Servera med ris, koriander och ev extra chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kräftströmming

(0)

Rostad sötpotatis och kokospanerad halloumi

(90)

Friterad tofu i het och kryddig sås

(61)

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

(2)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Krämig potatiscurry

(19)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(12)

Färsk linguini med pesto och tomatsås

(5)