Korvgryta med kryddig couscous

Betyg (1-5):
3.55 (22 betyg)

Korvgryta med paprika, bönor och tomat. Serveras med smakrik couscous.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 300 g kycklingstekkorv
  • 1 tsk neutral olja
  • 0.5 gul lök, i klyftor
  • 0.5 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g svarta bönor, kokta på burk, avsköljda
  • 3 dl gräddfil, till servering
  • Kryddig couscous
  • 1 tsk neutral olja
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 0.5 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Skär korven i bitar och stek i olja till fin färg. Tillsätt lök, vitlök, paprika och spiskummin. Stek under omrörning någon minut till. Häll i krossade tomater och låt puttra ca 10 min. Vänd ner svarta bönor och smaka av med salt och peppar.

Kryddig couscous:

  1. Hetta upp olja i en kastrull, fräs lök, vitlök, gurkmeja och kardemumma. Tillsätt couscous och rör om tills allt är jämnt gult. Häll i kokande vatten och smula ner buljongtärningen. Rör om, lägg på locket och ta från värmen. Låt stå 5 min. Vänd ner russinen och servera med korvgryta. Toppa med gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(9)

Couscouspanna med fisk

(10)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(16)

Kantarellpasta med färsk timjan

(12)

Lingonmarinerad fläskkarré

(5)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(32)

Pasta med rotsaker och linser

(6)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 300 g kycklingstekkorv
  • 1 tsk neutral olja
  • 0.5 gul lök, i klyftor
  • 0.5 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g svarta bönor, kokta på burk, avsköljda
  • 3 dl gräddfil, till servering
  • Kryddig couscous
  • 1 tsk neutral olja
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 0.5 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl russin

Korvgryta med kryddig couscous

Betyg (1-5):
3.55 (22 betyg)

Korvgryta med paprika, bönor och tomat. Serveras med smakrik couscous.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär korven i bitar och stek i olja till fin färg. Tillsätt lök, vitlök, paprika och spiskummin. Stek under omrörning någon minut till. Häll i krossade tomater och låt puttra ca 10 min. Vänd ner svarta bönor och smaka av med salt och peppar.

Kryddig couscous:

  1. Hetta upp olja i en kastrull, fräs lök, vitlök, gurkmeja och kardemumma. Tillsätt couscous och rör om tills allt är jämnt gult. Häll i kokande vatten och smula ner buljongtärningen. Rör om, lägg på locket och ta från värmen. Låt stå 5 min. Vänd ner russinen och servera med korvgryta. Toppa med gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(9)

Couscouspanna med fisk

(10)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(16)

Kantarellpasta med färsk timjan

(12)

Lingonmarinerad fläskkarré

(5)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(32)

Pasta med rotsaker och linser

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies