Korvgryta med kryddig couscous

Betyg (1-5):
3.64 (25 betyg)

Korvgryta med paprika, bönor och tomat. Serveras med smakrik couscous.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 300 g kycklingstekkorv
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g svarta bönor, kokta på burk, avsköljda
  • 3 dl gräddfil, till servering
  • Kryddig couscous
  • 1 tsk neutral olja
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 0.5 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Skär korven i bitar och stek i olja till fin färg. Tillsätt lök, vitlök, paprika och spiskummin. Stek under omrörning någon minut till. Häll i krossade tomater och låt puttra ca 10 min. Vänd ner svarta bönor och smaka av med salt och peppar.

Kryddig couscous:

  1. Hetta upp olja i en kastrull, fräs lök, vitlök, gurkmeja och kardemumma. Tillsätt couscous och rör om tills allt är jämnt gult. Häll i kokande vatten och smula ner buljongtärningen. Rör om, lägg på locket och ta från värmen. Låt stå 5 min. Vänd ner russinen och servera med korvgryta. Toppa med gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(111)

Lökpaj med smördeg

(29)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 300 g kycklingstekkorv
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g svarta bönor, kokta på burk, avsköljda
  • 3 dl gräddfil, till servering
  • Kryddig couscous
  • 1 tsk neutral olja
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 0.5 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl russin

Korvgryta med kryddig couscous

Betyg (1-5):
3.64 (25 betyg)

Korvgryta med paprika, bönor och tomat. Serveras med smakrik couscous.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär korven i bitar och stek i olja till fin färg. Tillsätt lök, vitlök, paprika och spiskummin. Stek under omrörning någon minut till. Häll i krossade tomater och låt puttra ca 10 min. Vänd ner svarta bönor och smaka av med salt och peppar.

Kryddig couscous:

  1. Hetta upp olja i en kastrull, fräs lök, vitlök, gurkmeja och kardemumma. Tillsätt couscous och rör om tills allt är jämnt gult. Häll i kokande vatten och smula ner buljongtärningen. Rör om, lägg på locket och ta från värmen. Låt stå 5 min. Vänd ner russinen och servera med korvgryta. Toppa med gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(111)

Lökpaj med smördeg

(29)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies