Koreanska kycklingben med sesampicklade grönsaker

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Kycklingbenen marineras i en koreansk marinad med päron, ingefära, vitlök och soja. Grilla dem klara över indirekt glöd medan grönsakerna picklas i en god lag med sesamolja och chili.

Tillagningstid: 45 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 st
  • 900 g kycklingben
  • 3 dl ris
  • Marinad:
  • 1 sött päron, finrivet
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 dl japansk soja, gärna Kikkoman
  • 0.5 dl neutral olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • Sesampicklade grönsaker:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 300 g rättika
  • 0.5 gurka
  • 2 selleristjälkar
  • 1 salladslök
  • 2 dl böngroddar
  • 2 msk sesamfrö, torrostade

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienserna till marinaden och vänd runt med kycklingbenen. Låt marinera minst 1 tim men gärna över natten.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Grilla kycklingbenen till fin färg över glöden. Flytta till indirekt glöd och lägg på locket. Benen är klara vid en innertemperatur på 75° eller när köttsaften är klar.

Sesampicklade grönsaker:

  1. Rör ihop vatten, socker, ättika, sweet chili och sesamolja tills sockret löst sig. Skala, dela och skiva rättikan i tunna skivor. Skala och skär gurkan i mindre bitar, strimla sellerin och salladslöken. Vänd ner alla grönsakerna i ättikslagen och låt stå minst 15 min. Toppa med rostade sesamfrön vid servering.

Servering

Blanda grönsakerna med skivad chili för extra hetta.

Tips

Rosta kycklingen på 200° mitt i ugnen ca 25 min om ni inte vill grilla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2018-07-27

Gott! Milda kycklingben som 5åringen älskade. Friska och goda grönsaker

Liknande recept

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing - Coop

(0)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa - Coop

(2)

Krämig kycklinggryta med svamp och zucchini - Coop

(14)

Grillade kycklinglår med majssallad - Coop

(6)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto - Coop

(8)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Delhi style chicken (kycklinggryta) - Coop

(14)
20 st
  • Ingredienser 20 st
  • 900 g kycklingben
  • 3 dl ris
  • Marinad:
  • 1 sött päron, finrivet
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 dl japansk soja, gärna Kikkoman
  • 0.5 dl neutral olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • Sesampicklade grönsaker:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 300 g rättika
  • 0.5 gurka
  • 2 selleristjälkar
  • 1 salladslök
  • 2 dl böngroddar
  • 2 msk sesamfrö, torrostade

Koreanska kycklingben med sesampicklade grönsaker

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Kycklingbenen marineras i en koreansk marinad med päron, ingefära, vitlök och soja. Grilla dem klara över indirekt glöd medan grönsakerna picklas i en god lag med sesamolja och chili.

Tillagningstid: 45 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienserna till marinaden och vänd runt med kycklingbenen. Låt marinera minst 1 tim men gärna över natten.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Grilla kycklingbenen till fin färg över glöden. Flytta till indirekt glöd och lägg på locket. Benen är klara vid en innertemperatur på 75° eller när köttsaften är klar.

Sesampicklade grönsaker:

  1. Rör ihop vatten, socker, ättika, sweet chili och sesamolja tills sockret löst sig. Skala, dela och skiva rättikan i tunna skivor. Skala och skär gurkan i mindre bitar, strimla sellerin och salladslöken. Vänd ner alla grönsakerna i ättikslagen och låt stå minst 15 min. Toppa med rostade sesamfrön vid servering.

Servering

Blanda grönsakerna med skivad chili för extra hetta.

Tips

Rosta kycklingen på 200° mitt i ugnen ca 25 min om ni inte vill grilla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2018-07-27

Gott! Milda kycklingben som 5åringen älskade. Friska och goda grönsaker

Liknande recept

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing - Coop

(0)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa - Coop

(2)

Krämig kycklinggryta med svamp och zucchini - Coop

(14)

Grillade kycklinglår med majssallad - Coop

(6)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto - Coop

(8)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Delhi style chicken (kycklinggryta) - Coop

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies