
Koreansk kimchi
Betyg (1-5):
Kimchi är riktigt hett och jättegott som tillbehör till marinerat kött, nudlar eller omelett.
Tillagningstid: 2 timmar + 3 dygn
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (14)
- 1 kg salladskål
- 1 morot
- 10 cm rättika
- 5 salladslökar
- 1.5 dl vatten
- 2 msk rismjöl
- 1 msk strösocker
- 0.5 riven gul lök
- 1 msk riven ingefära
- 2 tsk finriven vitlök
- 0.5 dl fisksås
- 0.75 dl paprikapulver
- 0.25 dl mortlade chiliflakes
- 2 msk salt
Gör så här
- Skär salladskålen i ca 4 cm stora bitar och lägg i en stor skål. Dela på bladen och strö över salt. Blanda försiktigt så att alla blad täcks med salt och låt stå 1,5 tim i rumstemperatur.
- Skölj salladskålen ordentligt för att få bort överflödigt salt. Skala och strimla morot och rättika som tändstickor. Strimla salladslöken.
- Koka ihop vatten, rismjöl och socker till en tjock sås. Låt svalna. Rör ihop detta med lök, ingefära, vitlök, fisksås, paprikapulver och chiliflakes.
- Tillsätt salladskål, morot och rättika. Blanda ordentligt med händerna så att grönsakerna inte går sönder.
- Lägg i glasburkar. Täck kålen med plastfolie och sätt på lock. Fyll inte burkarna ända upp, då det behövs plats för fermenteringen. Låt stå i rumstemperatur i 3 dagar. Då den bubblar av jäsningen är den klar att ätas. Förvara sedan i kylen.
Liknande recept
Koreansk kimchi
Betyg (1-5):
Kimchi är riktigt hett och jättegott som tillbehör till marinerat kött, nudlar eller omelett.
Tillagningstid: 2 timmar + 3 dygn
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär salladskålen i ca 4 cm stora bitar och lägg i en stor skål. Dela på bladen och strö över salt. Blanda försiktigt så att alla blad täcks med salt och låt stå 1,5 tim i rumstemperatur.
- Skölj salladskålen ordentligt för att få bort överflödigt salt. Skala och strimla morot och rättika som tändstickor. Strimla salladslöken.
- Koka ihop vatten, rismjöl och socker till en tjock sås. Låt svalna. Rör ihop detta med lök, ingefära, vitlök, fisksås, paprikapulver och chiliflakes.
- Tillsätt salladskål, morot och rättika. Blanda ordentligt med händerna så att grönsakerna inte går sönder.
- Lägg i glasburkar. Täck kålen med plastfolie och sätt på lock. Fyll inte burkarna ända upp, då det behövs plats för fermenteringen. Låt stå i rumstemperatur i 3 dagar. Då den bubblar av jäsningen är den klar att ätas. Förvara sedan i kylen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-09-12
Ljuvligt stark och god!
2016-11-27
Fantastiskt recept, enkelt och gott!
2016-03-18
Hur länge håller kimchin sedan när man ska förvara den i kylen?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Sven-Inge
2017-09-12
Ljuvligt stark och god!
Helena
2016-11-27
Fantastiskt recept, enkelt och gott!
Inger
2016-03-18
Hur länge håller kimchin sedan när man ska förvara den i kylen?