Koreansk kimchi

Betyg (1-5):
3.07 (14 betyg)

Kimchi är riktigt hett och jättegott som tillbehör till marinerat kött, nudlar eller omelett.

Tillagningstid: 2 timmar + 3 dygn
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 kg salladskål
  • 1 morot
  • 10 cm rättika
  • 5 salladslökar
  • 1.5 dl vatten
  • 2 msk rismjöl
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 riven gul lök
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 tsk finriven vitlök
  • 0.5 dl fisksås
  • 0.75 dl paprikapulver
  • 0.25 dl mortlade chiliflakes
  • 2 msk salt

Gör så här

  1. Skär salladskålen i ca 4 cm stora bitar och lägg i en stor skål. Dela på bladen och strö över salt. Blanda försiktigt så att alla blad täcks med salt och låt stå 1,5 tim i rumstemperatur.
  2. Skölj salladskålen ordentligt för att få bort överflödigt salt. Skala och strimla morot och rättika som tändstickor. Strimla salladslöken.
  3. Koka ihop vatten, rismjöl och socker till en tjock sås. Låt svalna. Rör ihop detta med lök, ingefära, vitlök, fisksås, paprikapulver och chiliflakes.
  4. Tillsätt salladskål, morot och rättika. Blanda ordentligt med händerna så att grönsakerna inte går sönder.
  5. Lägg i glasburkar. Täck kålen med plastfolie och sätt på lock. Fyll inte burkarna ända upp, då det behövs plats för fermenteringen. Låt stå i rumstemperatur i 3 dagar. Då den bubblar av jäsningen är den klar att ätas. Förvara sedan i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sven-Inge

2017-09-12

Ljuvligt stark och god!

Helena

2016-11-27

Fantastiskt recept, enkelt och gott!

Inger

2016-03-18

Hur länge håller kimchin sedan när man ska förvara den i kylen?

Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Tagliatinni med pesto

(2)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Räktacos

(9)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg salladskål
  • 1 morot
  • 10 cm rättika
  • 5 salladslökar
  • 1.5 dl vatten
  • 2 msk rismjöl
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 riven gul lök
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 tsk finriven vitlök
  • 0.5 dl fisksås
  • 0.75 dl paprikapulver
  • 0.25 dl mortlade chiliflakes
  • 2 msk salt

Koreansk kimchi

Betyg (1-5):
3.07 (14 betyg)

Kimchi är riktigt hett och jättegott som tillbehör till marinerat kött, nudlar eller omelett.

Tillagningstid: 2 timmar + 3 dygn
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär salladskålen i ca 4 cm stora bitar och lägg i en stor skål. Dela på bladen och strö över salt. Blanda försiktigt så att alla blad täcks med salt och låt stå 1,5 tim i rumstemperatur.
  2. Skölj salladskålen ordentligt för att få bort överflödigt salt. Skala och strimla morot och rättika som tändstickor. Strimla salladslöken.
  3. Koka ihop vatten, rismjöl och socker till en tjock sås. Låt svalna. Rör ihop detta med lök, ingefära, vitlök, fisksås, paprikapulver och chiliflakes.
  4. Tillsätt salladskål, morot och rättika. Blanda ordentligt med händerna så att grönsakerna inte går sönder.
  5. Lägg i glasburkar. Täck kålen med plastfolie och sätt på lock. Fyll inte burkarna ända upp, då det behövs plats för fermenteringen. Låt stå i rumstemperatur i 3 dagar. Då den bubblar av jäsningen är den klar att ätas. Förvara sedan i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sven-Inge

2017-09-12

Ljuvligt stark och god!

Helena

2016-11-27

Fantastiskt recept, enkelt och gott!

Inger

2016-03-18

Hur länge håller kimchin sedan när man ska förvara den i kylen?

Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Tagliatinni med pesto

(2)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Räktacos

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies