
Koreansk BBQ-taco
Betyg (1-5):
Ny ˮtacoˮ-variant. Supergod!
Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 400 g sojabitar eller liknande vegoprodukt
- Koreansk grillsås
- 0.5 dl ketchup
- 0.5 dl japansk soja
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 2 msk srirachasås
- 2 msk agavesirap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- Till servering
- 4 tortillabröd
- 2 salladslökar, strimlade
- 2 avokador, mosade
- picklad rödlök (se recept på coop.se)
- 1 msk sesamfrön, torrostade
- 1 lime, i klyftor
- 0.5 kruka koriander
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till grillsåsen. Vänd runt sojabitarna i såsen och marinera minst 30 min, gärna längre.
- Trä vegobitarna på spett och grilla till fin färg. Värm tortillabröden på grillen och fyll med vegobitar, salladslök, avokado och picklad rödlök. Strö på sesamfrön och pressa över limesaft. Servera ev även med färsk koriander.
Tips

Blanda den mosade avokadon med citronsaft, lite vitlök och salt.
Liknande recept
Koreansk BBQ-taco
Betyg (1-5):
Ny ˮtacoˮ-variant. Supergod!
Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till grillsåsen. Vänd runt sojabitarna i såsen och marinera minst 30 min, gärna längre.
- Trä vegobitarna på spett och grilla till fin färg. Värm tortillabröden på grillen och fyll med vegobitar, salladslök, avokado och picklad rödlök. Strö på sesamfrön och pressa över limesaft. Servera ev även med färsk koriander.
Tips

Blanda den mosade avokadon med citronsaft, lite vitlök och salt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!