Kolapaj med salta jordnötter
  • Tid 30 min + 1 tim och 15 min att stelna
  • Ugn 175º

Kolapaj med salta jordnötter

4.75 (4 betyg)

  • Tillagningstid 30 min + 1 tim och 15 min att stelna
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

6 portioner
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mörk sirap
  • 0.5 dl salta jordnötter, hackade
Till servering:
  • vispgrädde eller vaniljglass
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka ihop grädde, socker och sirap till en tjock kolasås, ca 122–125°.

  2. 2

    Nyp ihop smör, mjöl och socker till en deg. Klä en avlång brödform, ca 1½ liter, med ett bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen några cm upp på kanten. Ställ i frys ca 10 min. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

  3. 3

    Häll kolasåsen i pajskalet, låt svalna på bänken ca 15 min. Strö över jordnötter och låt stelna ca 1 tim i kyl innan servering.

Servering

Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar