Kokt fläsklägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.98 (114 betyg)

Kokt rimmat fläsklägg i spad med kryddpepparkorn, lagerblad, timjan, vitpepparkorn och små gula lökar. Smakrikt, klassikt och gott!

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Fläsklägg:
  • 1 kg rimmat och benfritt fläsklägg
  • 2 liter vatten
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2 små gula lökar i klyftor
  • Rotmos:
  • 1 kg kålrot i bitar
  • 3 morötter i bitar
  • 5 dl vatten
  • 5 potatisar i bitar
  • 0.5 tsk salt
  • Spädning:
  • 2 dl buljong från kokspadet
  • 1 buljongtärning
  • 0.5 krm peppar
  • 1.5 msk smör
  • 0.5 krm salt

Gör så här

Fläsklägg

  1. Koka upp vattnet i en rymlig gryta. Lägg ner läggen, kryddor och lök. Koka upp och sjud sakta under lock 1-1,5 timme. Tag bort svålen och skär köttet i skivor eller bitar. Håll det varmt i lite av spadet.

Rotmos

  1. Lägg kålrötter och morötter i en gryta. Häll på vatten så det knappt täcker. Salta och koka 20-30 minuter. Lägg i potatisen och koka alltsammans mjukt 15-20 minuter. Häll av kokspadet och spara en del till spädning.
  2. Mosa rotsakerna med potatisstöt. Späd med spadet och smaksätt med smulad buljongtärning och ev salt och peppar. Blanka av med en klick smör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gabriela

2020-04-30

Det är klart att det skall vara kvar inget skall bort! Det gör hela bilden!

Teresa

2016-05-22

Gott och det ska inte tas bort ngt från bilden, det precis som det ska vara. :)

Nils Molin

2015-11-15

Gott men bilden på maträtten är inte bra det som finns på tallriken ska man kunna äta så bort med helpeppar och lagerbladet

Liknande recept

Spara recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Fläsklägg med rotmos

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskkotlett med kantareller

Betyg
Betyg
(3)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • Fläsklägg:
  • 1 kg rimmat och benfritt fläsklägg
  • 2 liter vatten
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2 små gula lökar i klyftor
  • Rotmos:
  • 1 kg kålrot i bitar
  • 3 morötter i bitar
  • 5 dl vatten
  • 5 potatisar i bitar
  • 0.5 tsk salt
  • Spädning:
  • 2 dl buljong från kokspadet
  • 1 buljongtärning
  • 0.5 krm peppar
  • 1.5 msk smör
  • 0.5 krm salt

Kokt fläsklägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.98 (114 betyg)

Kokt rimmat fläsklägg i spad med kryddpepparkorn, lagerblad, timjan, vitpepparkorn och små gula lökar. Smakrikt, klassikt och gott!

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Fläsklägg

  1. Koka upp vattnet i en rymlig gryta. Lägg ner läggen, kryddor och lök. Koka upp och sjud sakta under lock 1-1,5 timme. Tag bort svålen och skär köttet i skivor eller bitar. Håll det varmt i lite av spadet.

Rotmos

  1. Lägg kålrötter och morötter i en gryta. Häll på vatten så det knappt täcker. Salta och koka 20-30 minuter. Lägg i potatisen och koka alltsammans mjukt 15-20 minuter. Häll av kokspadet och spara en del till spädning.
  2. Mosa rotsakerna med potatisstöt. Späd med spadet och smaksätt med smulad buljongtärning och ev salt och peppar. Blanka av med en klick smör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gabriela

2020-04-30

Det är klart att det skall vara kvar inget skall bort! Det gör hela bilden!

Teresa

2016-05-22

Gott och det ska inte tas bort ngt från bilden, det precis som det ska vara. :)

Nils Molin

2015-11-15

Gott men bilden på maträtten är inte bra det som finns på tallriken ska man kunna äta så bort med helpeppar och lagerbladet

Liknande recept

Spara recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Fläsklägg med rotmos

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskkotlett med kantareller

Betyg
Betyg
(3)