Kokt fläsklägg

Betyg (1-5):
2.96 (113 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Fläsklägg:
  • 1 kg rimmat och benfritt fläsklägg
  • 2 liter vatten
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2 små gula lökar i klyftor
  • Rotmos:
  • 1 kg kålrot i bitar
  • 3 morötter i bitar
  • 5 dl vatten
  • 5 potatisar i bitar
  • Spädning:
  • 2 dl buljong från kokspadet
  • 1 buljongtärning
  • 0.5 krm peppar
  • 1.5 msk smör

Gör så här

Fläsklägg

  1. Koka upp vattnet i en rymlig gryta. Lägg ner läggen, kryddor och lök. Koka upp och sjud sakta under lock 1-1,5 timme. Tag bort svålen och skär köttet i skivor eller bitar. Håll det varmt i lite av spadet.

Rotmos

  1. Lägg kålrötter och morötter i en gryta. Häll på vatten så det knappt täcker. Salta och koka 20-30 minuter. Lägg i potatisen och koka alltsammans mjukt 15-20 minuter. Häll av kokspadet och spara en del till spädning.
  2. Mosa rotsakerna med potatisstöt. Späd med spadet och smaksätt med smulad buljongtärning och ev salt och peppar. Blanka av med en klick smör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Teresa

2016-05-22

Gott och det ska inte tas bort ngt från bilden, det precis som det ska vara. :)

Nils Molin

2015-11-15

Gott men bilden på maträtten är inte bra det som finns på tallriken ska man kunna äta så bort med helpeppar och lagerbladet

Liknande recept

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(9)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Fläsklägg med gräddkokt rotselleri och inlagd gurka

(0)

Lammfärsbiffar med smörstekt kål och rostad rotselleri

(5)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Rustik bondgryta

(34)
15 st
  • Fläsklägg:
  • 1 kg rimmat och benfritt fläsklägg
  • 2 liter vatten
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2 små gula lökar i klyftor
  • Rotmos:
  • 1 kg kålrot i bitar
  • 3 morötter i bitar
  • 5 dl vatten
  • 5 potatisar i bitar
  • Spädning:
  • 2 dl buljong från kokspadet
  • 1 buljongtärning
  • 0.5 krm peppar
  • 1.5 msk smör

Kokt fläsklägg

Betyg (1-5):
2.96 (113 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Fläsklägg

  1. Koka upp vattnet i en rymlig gryta. Lägg ner läggen, kryddor och lök. Koka upp och sjud sakta under lock 1-1,5 timme. Tag bort svålen och skär köttet i skivor eller bitar. Håll det varmt i lite av spadet.

Rotmos

  1. Lägg kålrötter och morötter i en gryta. Häll på vatten så det knappt täcker. Salta och koka 20-30 minuter. Lägg i potatisen och koka alltsammans mjukt 15-20 minuter. Häll av kokspadet och spara en del till spädning.
  2. Mosa rotsakerna med potatisstöt. Späd med spadet och smaksätt med smulad buljongtärning och ev salt och peppar. Blanka av med en klick smör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Teresa

2016-05-22

Gott och det ska inte tas bort ngt från bilden, det precis som det ska vara. :)

Nils Molin

2015-11-15

Gott men bilden på maträtten är inte bra det som finns på tallriken ska man kunna äta så bort med helpeppar och lagerbladet

Liknande recept

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(9)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Fläsklägg med gräddkokt rotselleri och inlagd gurka

(0)

Lammfärsbiffar med smörstekt kål och rostad rotselleri

(5)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Rustik bondgryta

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies