Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

Betyg (1-5):
4.14 (7 betyg)

Krispiga quornfiléer med salsa med asiatisk touch.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 300 g quornfilé
  • 1 msk smör
  • 2 msk neutral olja
  • Panering:
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 ägg
  • Mango- och papayasallad:
  • 1 tärnad mango
  • 1 liten tärnad papaya
  • 1 dl hackad koriander
  • 200 g böngroddar
  • 1.5 lime, pressad saft
  • flingsalt

Gör så här

  1. Börja med salladen. Blanda mango, papaya, koriander och böngroddar. Pressa över limesaft och smaka av med salt.

Panering

  1. Mät upp mjöl på en tallrik och kokos på en annan. Vispa sönder ägget med en gaffel i en djup tallrik.
  2. Skär ev quornbitarna i mindre bitar och salta lätt. Vänd dem först i mjöl, sedan i ägg och sist i kokos. Panera en bit i taget och lägg dem åt sidan.
  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek quornbitarna i omgångar tills paneringen blivit gyllenbrun, ca 3 min per sida.
  4. Servera quornbitarna med salladen och ev limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2014-05-21

Jag använde torskrygg istället för quorn och det blev en riktig höjdare!

Liknande recept

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Citron- och saffranskyckling

(6)

Kasslerburgare med ananas och ost

(2)

Nudelsallad med apelsin och ingefära

(11)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(131)

Grillad lax med äppel- och kaprissalsa

(2)

Päronsallad med ädelost

(3)

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

(19)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 300 g quornfilé
  • 1 msk smör
  • 2 msk neutral olja
  • Panering:
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 ägg
  • Mango- och papayasallad:
  • 1 tärnad mango
  • 1 liten tärnad papaya
  • 1 dl hackad koriander
  • 200 g böngroddar
  • 1.5 lime, pressad saft
  • flingsalt

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

Betyg (1-5):
4.14 (7 betyg)

Krispiga quornfiléer med salsa med asiatisk touch.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med salladen. Blanda mango, papaya, koriander och böngroddar. Pressa över limesaft och smaka av med salt.

Panering

  1. Mät upp mjöl på en tallrik och kokos på en annan. Vispa sönder ägget med en gaffel i en djup tallrik.
  2. Skär ev quornbitarna i mindre bitar och salta lätt. Vänd dem först i mjöl, sedan i ägg och sist i kokos. Panera en bit i taget och lägg dem åt sidan.
  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek quornbitarna i omgångar tills paneringen blivit gyllenbrun, ca 3 min per sida.
  4. Servera quornbitarna med salladen och ev limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2014-05-21

Jag använde torskrygg istället för quorn och det blev en riktig höjdare!

Liknande recept

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Citron- och saffranskyckling

(6)

Kasslerburgare med ananas och ost

(2)

Nudelsallad med apelsin och ingefära

(11)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(131)

Grillad lax med äppel- och kaprissalsa

(2)

Päronsallad med ädelost

(3)

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies