Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.14 (7 betyg)

Krispiga quornfiléer med salsa med asiatisk touch.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g quornfilé
  • 1 msk smör
  • 2 msk neutral olja
  • 0.5 tsk salt
  • Panering:
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 ägg
  • Mango- och papayasallad:
  • 1 tärnad mango
  • 1 liten tärnad papaya
  • 1 dl hackad koriander
  • 200 g böngroddar
  • 1.5 lime, pressad saft
  • flingsalt

Gör så här

  1. Börja med salladen. Blanda mango, papaya, koriander och böngroddar. Pressa över limesaft och smaka av med salt.

Panering

  1. Mät upp mjöl på en tallrik och kokos på en annan. Vispa sönder ägget med en gaffel i en djup tallrik.
  2. Skär ev quornbitarna i mindre bitar och salta lätt. Vänd dem först i mjöl, sedan i ägg och sist i kokos. Panera en bit i taget och lägg dem åt sidan.
  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek quornbitarna i omgångar tills paneringen blivit gyllenbrun, ca 3 min per sida.
  4. Servera quornbitarna med salladen och ev limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2014-05-21

Jag använde torskrygg istället för quorn och det blev en riktig höjdare!

Liknande recept

Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad lax med äppel- och kaprissalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

Betyg
Betyg
(158)
Spara recept

Nudelsallad med apelsin och ingefära

Betyg
Betyg
(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g quornfilé
  • 1 msk smör
  • 2 msk neutral olja
  • 0.5 tsk salt
  • Panering:
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 ägg
  • Mango- och papayasallad:
  • 1 tärnad mango
  • 1 liten tärnad papaya
  • 1 dl hackad koriander
  • 200 g böngroddar
  • 1.5 lime, pressad saft
  • flingsalt

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.14 (7 betyg)

Krispiga quornfiléer med salsa med asiatisk touch.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med salladen. Blanda mango, papaya, koriander och böngroddar. Pressa över limesaft och smaka av med salt.

Panering

  1. Mät upp mjöl på en tallrik och kokos på en annan. Vispa sönder ägget med en gaffel i en djup tallrik.
  2. Skär ev quornbitarna i mindre bitar och salta lätt. Vänd dem först i mjöl, sedan i ägg och sist i kokos. Panera en bit i taget och lägg dem åt sidan.
  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek quornbitarna i omgångar tills paneringen blivit gyllenbrun, ca 3 min per sida.
  4. Servera quornbitarna med salladen och ev limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2014-05-21

Jag använde torskrygg istället för quorn och det blev en riktig höjdare!

Liknande recept

Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad lax med äppel- och kaprissalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

Betyg
Betyg
(158)
Spara recept

Nudelsallad med apelsin och ingefära

Betyg
Betyg
(12)