
Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad
Betyg (1-5):
Krispiga quornfiléer med salsa med asiatisk touch.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 300 g quornfilé
- 1 msk smör
- 2 msk neutral olja
- 0.5 tsk salt
- Panering:
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl kokosflingor
- 1 ägg
- Mango- och papayasallad:
- 1 tärnad mango
- 1 liten tärnad papaya
- 1 dl hackad koriander
- 200 g böngroddar
- 1.5 lime, pressad saft
- flingsalt
Gör så här
- Börja med salladen. Blanda mango, papaya, koriander och böngroddar. Pressa över limesaft och smaka av med salt.
Panering
- Mät upp mjöl på en tallrik och kokos på en annan. Vispa sönder ägget med en gaffel i en djup tallrik.
- Skär ev quornbitarna i mindre bitar och salta lätt. Vänd dem först i mjöl, sedan i ägg och sist i kokos. Panera en bit i taget och lägg dem åt sidan.
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek quornbitarna i omgångar tills paneringen blivit gyllenbrun, ca 3 min per sida.
- Servera quornbitarna med salladen och ev limeklyftor.
Liknande recept
Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad
Betyg (1-5):
Krispiga quornfiléer med salsa med asiatisk touch.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Börja med salladen. Blanda mango, papaya, koriander och böngroddar. Pressa över limesaft och smaka av med salt.
Panering
- Mät upp mjöl på en tallrik och kokos på en annan. Vispa sönder ägget med en gaffel i en djup tallrik.
- Skär ev quornbitarna i mindre bitar och salta lätt. Vänd dem först i mjöl, sedan i ägg och sist i kokos. Panera en bit i taget och lägg dem åt sidan.
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek quornbitarna i omgångar tills paneringen blivit gyllenbrun, ca 3 min per sida.
- Servera quornbitarna med salladen och ev limeklyftor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-05-21
Jag använde torskrygg istället för quorn och det blev en riktig höjdare!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Sofia
2014-05-21
Jag använde torskrygg istället för quorn och det blev en riktig höjdare!