Kokosmjölksoppa med röd curry

Betyg (1-5):
3.22 (36 betyg)

En riktigt krämig, het soppa mättar bra och är urgod middagsmat.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:190º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 citrongräs
  • 50 g färsk ingefära
  • 2 morötter
  • 400 g blomkål
  • 2 salladslökar
  • 3 tsk röd currypasta
  • 2 limeblad
  • 400 ml kokosmjölk (2 burkar)
  • 2 dl vatten
  • lime, saften
  • Till servering:
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime i klyftor

Gör så här

  1. Dela citrongräset på längden och banka lätt med t ex toppen av knivhandtaget. Skala och strimla ingefäran och morötterna fint. Skär blomkålen i mindre bitar och strimla salladslöken.
  2. Lägg citrongräs, morot, limeblad och currypasta i en kastrull. Häll på kokosmjölk och vatten. Koka 5 min. Lägg i ingefära, blomkål och salladslök. Låt koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt och limesaft.
  3. Servera med korianderblad, limeklyftor och ev ris och tofu.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2014-10-01

Jag gjorde om receptet lite och tillsatte kyckling, det blev super gott.

S

2014-08-24

Jättegott, och barnen älskade det också !

Liknande recept

Linsbolognese

(32)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Belugalasagne

(29)

Buddha bowl

(9)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Majs- och zucchiniplättar

(12)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 citrongräs
  • 50 g färsk ingefära
  • 2 morötter
  • 400 g blomkål
  • 2 salladslökar
  • 3 tsk röd currypasta
  • 2 limeblad
  • 400 ml kokosmjölk (2 burkar)
  • 2 dl vatten
  • lime, saften
  • Till servering:
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime i klyftor

Kokosmjölksoppa med röd curry

Betyg (1-5):
3.22 (36 betyg)

En riktigt krämig, het soppa mättar bra och är urgod middagsmat.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:190º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela citrongräset på längden och banka lätt med t ex toppen av knivhandtaget. Skala och strimla ingefäran och morötterna fint. Skär blomkålen i mindre bitar och strimla salladslöken.
  2. Lägg citrongräs, morot, limeblad och currypasta i en kastrull. Häll på kokosmjölk och vatten. Koka 5 min. Lägg i ingefära, blomkål och salladslök. Låt koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt och limesaft.
  3. Servera med korianderblad, limeklyftor och ev ris och tofu.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2014-10-01

Jag gjorde om receptet lite och tillsatte kyckling, det blev super gott.

S

2014-08-24

Jättegott, och barnen älskade det också !

Liknande recept

Linsbolognese

(32)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Belugalasagne

(29)

Buddha bowl

(9)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Majs- och zucchiniplättar

(12)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies