För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kokosmjölksoppa med röd curry

Betyg (1-5):
3.22 (36 betyg)

En riktigt krämig, het soppa mättar bra och är urgod middagsmat.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:190º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 citrongräs
  • 50 g färsk ingefära
  • 2 morötter
  • 400 g blomkål
  • 2 salladslökar
  • 3 tsk röd currypasta
  • 2 limeblad
  • 400 ml kokosmjölk (2 burkar)
  • 2 dl vatten
  • lime, saften
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime i klyftor

Gör så här

  1. Dela citrongräset på längden och banka lätt med t ex toppen av knivhandtaget. Skala och strimla ingefäran och morötterna fint. Skär blomkålen i mindre bitar och strimla salladslöken.
  2. Lägg citrongräs, morot, limeblad och currypasta i en kastrull. Häll på kokosmjölk och vatten. Koka 5 min. Lägg i ingefära, blomkål och salladslök. Låt koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt och limesaft.
  3. Servera med korianderblad, limeklyftor och ev ris och tofu.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2014-10-01

Jag gjorde om receptet lite och tillsatte kyckling, det blev super gott.

S

2014-08-24

Jättegott, och barnen älskade det också !

Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Caesarsallad med räkor

(27)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(6)

Lax- och spenatpaj

(93)

Belugalasagne

(35)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 citrongräs
  • 50 g färsk ingefära
  • 2 morötter
  • 400 g blomkål
  • 2 salladslökar
  • 3 tsk röd currypasta
  • 2 limeblad
  • 400 ml kokosmjölk (2 burkar)
  • 2 dl vatten
  • lime, saften
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime i klyftor

Kokosmjölksoppa med röd curry

Betyg (1-5):
3.22 (36 betyg)

En riktigt krämig, het soppa mättar bra och är urgod middagsmat.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:190º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela citrongräset på längden och banka lätt med t ex toppen av knivhandtaget. Skala och strimla ingefäran och morötterna fint. Skär blomkålen i mindre bitar och strimla salladslöken.
  2. Lägg citrongräs, morot, limeblad och currypasta i en kastrull. Häll på kokosmjölk och vatten. Koka 5 min. Lägg i ingefära, blomkål och salladslök. Låt koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt och limesaft.
  3. Servera med korianderblad, limeklyftor och ev ris och tofu.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2014-10-01

Jag gjorde om receptet lite och tillsatte kyckling, det blev super gott.

S

2014-08-24

Jättegott, och barnen älskade det också !

Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Caesarsallad med räkor

(27)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(6)

Lax- och spenatpaj

(93)

Belugalasagne

(35)