Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.17 (6 betyg)

Om du gillar kokostoppar så kommer du att älska dessa! Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 15 min + tid att svalna
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.75 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad, hackad
  • 100 g kokosflingor
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • Garnering
  • 50 g kokosflingor
  • 2 krm flingsalt
  • 2 krm gul hushållsfärg

Gör så här

  1. Värm grädden och dra kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och rör tills den smält. Rör ner kokosflingorna och rivet limeskal. Låt smeten kallna ca 30 min i rumstemperatur.
  2. Blanda kokosflingor, flingsalt och karamellfärg. Massera in färgen med fingrarna. Forma smeten till ca 25 bollar och rulla i de gula kokosflingorna. Låt kallna en stund i kylen före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 0.75 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad, hackad
  • 100 g kokosflingor
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • Garnering
  • 50 g kokosflingor
  • 2 krm flingsalt
  • 2 krm gul hushållsfärg

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.17 (6 betyg)

Om du gillar kokostoppar så kommer du att älska dessa! Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 15 min + tid att svalna
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm grädden och dra kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och rör tills den smält. Rör ner kokosflingorna och rivet limeskal. Låt smeten kallna ca 30 min i rumstemperatur.
  2. Blanda kokosflingor, flingsalt och karamellfärg. Massera in färgen med fingrarna. Forma smeten till ca 25 bollar och rulla i de gula kokosflingorna. Låt kallna en stund i kylen före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)