För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Om du gillar kokostoppar så kommer du att älska dessa! Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 15 min + tid att svalna
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.75 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad, hackad
  • 100 g kokosflingor
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • Garnering
  • 50 g kokosflingor
  • 2 krm flingsalt
  • 2 krm gul hushållsfärg

Gör så här

  1. Värm grädden och dra kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och rör tills den smält. Rör ner kokosflingorna och rivet limeskal. Låt smeten kallna ca 30 min i rumstemperatur.
  2. Blanda kokosflingor, flingsalt och karamellfärg. Massera in färgen med fingrarna. Forma smeten till ca 25 bollar och rulla i de gula kokosflingorna. Låt kallna en stund i kylen före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladtryffel

(39)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(55)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Hallontarte

(34)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 0.75 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad, hackad
  • 100 g kokosflingor
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • Garnering
  • 50 g kokosflingor
  • 2 krm flingsalt
  • 2 krm gul hushållsfärg

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Om du gillar kokostoppar så kommer du att älska dessa! Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 15 min + tid att svalna
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm grädden och dra kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och rör tills den smält. Rör ner kokosflingorna och rivet limeskal. Låt smeten kallna ca 30 min i rumstemperatur.
  2. Blanda kokosflingor, flingsalt och karamellfärg. Massera in färgen med fingrarna. Forma smeten till ca 25 bollar och rulla i de gula kokosflingorna. Låt kallna en stund i kylen före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladtryffel

(39)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(55)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Hallontarte

(34)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)