Kokos- och linsgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (54 betyg)

Magisk god och krämig gryta med linser och kokos. Recept från kokboken: Mat, myt och vetenskap. av Frida Duell

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk kokosolja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 msk finhackad färsk gurkmeja eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl belugalinser
  • 1 dl sultanrussin
  • 2 dl vatten
  • 4 dl kokosmjölk
  • 250 g körsbärstomat
  • Till servering
  • kokosflakes
  • färsk koriander
  • ris, limeklyftor och mango chutney

Gör så här

  1. Hetta upp kokosoljan i en stekgryta. Fräs spiskummin, lök och vitlök 2–3 min.
  2. Tillsätt krossade tomater, ingefära, gurkmeja, chilipulver, flingsalt, linser, russin och vatten. Låt sjuda 35–40 min under lock, tills linserna är mjuka.
  3. Rör ner kokosmjölken. Vänd ner körsbärstomaterna och toppa med färsk koriander och rostade kokosflakes. Servera med ris, mango chutney och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sabine

2020-08-17

God vegetarisk gryta. Jag tog bort russin eftersom jag inte gillar det men tillsatte stjälkselleri och morot. Åt den utan något till och det var väldigt gott ändå.

Anna

2020-03-20

Så himla gott!! Älskar detta recept!

Håkan

2019-06-06

Det blev verkligen gott. Glömde tillbehören som mango chutney men det blev gott ändå.

Johanna

2019-04-07

Ny favorit! Jag blandade i spenat enl tips nedan, tog aprikoser ist för russin eftersom det fanns hemma, röda linser ist för beluga av samma anledning. Glasnudlar till, supergott!!

Emelie Charlotta

2018-12-18

Smakrik och god. Gjorde dubbelsats, hällde inte i vatten och ändå blev den väldigt vattnig. Men ser tips på spenat, mangold och mindre kokosmjölk från andra här nedan.

Margareta

2018-01-28

Första gången gjorde jag dubbel sats. Det blev som en soppa. Andra gången gjorde jag enkel sats, utökade till 1,5 dl linser och minskade något på vattnet samt tog bara 3 dl kokosmjölk. La också till några nävar färsk spenat. Då blev konsistensen mycket bättre och mer som en gryta än soppa. Supergott!

Veronica

2018-01-16

Lättlagat och supergod vego. Jag lägger till mangold, spenat eller annat grönt strax innan grytan kokat klart.

Maria

2018-01-07

Mycket god. En favorit!

Maria

2017-12-18

Mycket god, krämig len och smakrik linsgryta som kommer bli en ny favorit!

Patrik

2017-11-28

Riktig gott med fin balans, vill minnas att det stod 2 chili i papperstidningen Medmera, drog ned på chilin så det fick räcka med en istället för 2 vilket räckte gott. Rätten kändes lite "blöt"när vi var klara, såg inte riktigt ut som på bilden men efter en stund satte sig rätten. Kommer vi absolut att göra fler gånger.

Inger

2017-11-22

H

Liknande recept

Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kyckling med puylinser

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Linssallad med lax

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fyllda kålrullar i tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Linsgryta med aubergine

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 msk kokosolja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 msk finhackad färsk gurkmeja eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl belugalinser
  • 1 dl sultanrussin
  • 2 dl vatten
  • 4 dl kokosmjölk
  • 250 g körsbärstomat
  • Till servering
  • kokosflakes
  • färsk koriander
  • ris, limeklyftor och mango chutney

Kokos- och linsgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (54 betyg)

Magisk god och krämig gryta med linser och kokos. Recept från kokboken: Mat, myt och vetenskap. av Frida Duell

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp kokosoljan i en stekgryta. Fräs spiskummin, lök och vitlök 2–3 min.
  2. Tillsätt krossade tomater, ingefära, gurkmeja, chilipulver, flingsalt, linser, russin och vatten. Låt sjuda 35–40 min under lock, tills linserna är mjuka.
  3. Rör ner kokosmjölken. Vänd ner körsbärstomaterna och toppa med färsk koriander och rostade kokosflakes. Servera med ris, mango chutney och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sabine

2020-08-17

God vegetarisk gryta. Jag tog bort russin eftersom jag inte gillar det men tillsatte stjälkselleri och morot. Åt den utan något till och det var väldigt gott ändå.

Anna

2020-03-20

Så himla gott!! Älskar detta recept!

Håkan

2019-06-06

Det blev verkligen gott. Glömde tillbehören som mango chutney men det blev gott ändå.

Johanna

2019-04-07

Ny favorit! Jag blandade i spenat enl tips nedan, tog aprikoser ist för russin eftersom det fanns hemma, röda linser ist för beluga av samma anledning. Glasnudlar till, supergott!!

Emelie Charlotta

2018-12-18

Smakrik och god. Gjorde dubbelsats, hällde inte i vatten och ändå blev den väldigt vattnig. Men ser tips på spenat, mangold och mindre kokosmjölk från andra här nedan.

Margareta

2018-01-28

Första gången gjorde jag dubbel sats. Det blev som en soppa. Andra gången gjorde jag enkel sats, utökade till 1,5 dl linser och minskade något på vattnet samt tog bara 3 dl kokosmjölk. La också till några nävar färsk spenat. Då blev konsistensen mycket bättre och mer som en gryta än soppa. Supergott!

Veronica

2018-01-16

Lättlagat och supergod vego. Jag lägger till mangold, spenat eller annat grönt strax innan grytan kokat klart.

Maria

2018-01-07

Mycket god. En favorit!

Maria

2017-12-18

Mycket god, krämig len och smakrik linsgryta som kommer bli en ny favorit!

Patrik

2017-11-28

Riktig gott med fin balans, vill minnas att det stod 2 chili i papperstidningen Medmera, drog ned på chilin så det fick räcka med en istället för 2 vilket räckte gott. Rätten kändes lite "blöt"när vi var klara, såg inte riktigt ut som på bilden men efter en stund satte sig rätten. Kommer vi absolut att göra fler gånger.

Inger

2017-11-22

H

Liknande recept

Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kyckling med puylinser

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Linssallad med lax

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fyllda kålrullar i tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Linsgryta med aubergine

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)