Köfte i tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Persiska köttbullar har alltid smarrig fyllning. Här är det tranbär och nötter men Lahle tar ofta berberisbär.

Tillagningstid: 50 minuter
15 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 finriven gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 dl kokt ris
  • 3 dl finhackade örter, t. ex persilja, gräslök, dragon
  • 1 ägg
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 dl grovhackade tranbär
  • 1 dl grovhackade valnötter eller pistagenötter
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk socker
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tomatsås: Stek lök och vitlök i olja tills löken är mjuk utan att få färg. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning några minuter till.
  2. Tillsätt krossade tomater, chiliflakes socker och vatten. Låt koka i 5–10 min. Smaka av med salt och peppar.

Köfte:

  1. Blanda färsen med lök, vitlök, ris, örter, ägg, kryddor och salt.
  2. Dela smeten i 15 delar och forma varje del till en platta i handen. Lägg tranbär och nötter i mitten och krama ihop till en boll.
  3. Lägg försiktig bollarna i den kokande tomatsåsen, låt sjuda 20–25 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sylvia

2015-02-19

Kryddigt och gott!

Liknande recept

Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grönkålspaj med skinka och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillade grönsaker med risoni

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g nötfärs
  • 1 finriven gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 dl kokt ris
  • 3 dl finhackade örter, t. ex persilja, gräslök, dragon
  • 1 ägg
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 dl grovhackade tranbär
  • 1 dl grovhackade valnötter eller pistagenötter
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk socker
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt och svartpeppar

Köfte i tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Persiska köttbullar har alltid smarrig fyllning. Här är det tranbär och nötter men Lahle tar ofta berberisbär.

Tillagningstid: 50 minuter
15 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tomatsås: Stek lök och vitlök i olja tills löken är mjuk utan att få färg. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning några minuter till.
  2. Tillsätt krossade tomater, chiliflakes socker och vatten. Låt koka i 5–10 min. Smaka av med salt och peppar.

Köfte:

  1. Blanda färsen med lök, vitlök, ris, örter, ägg, kryddor och salt.
  2. Dela smeten i 15 delar och forma varje del till en platta i handen. Lägg tranbär och nötter i mitten och krama ihop till en boll.
  3. Lägg försiktig bollarna i den kokande tomatsåsen, låt sjuda 20–25 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sylvia

2015-02-19

Kryddigt och gott!

Liknande recept

Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grönkålspaj med skinka och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillade grönsaker med risoni

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)