Köfte i tomatsås

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Persiska köttbullar har alltid smarrig fyllning. Här är det tranbär och nötter men Lahle tar ofta berberisbär.

Tillagningstid: 50 minuter
15 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 finriven gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 dl kokt ris
  • 3 dl finhackade örter, t. ex persilja, gräslök, dragon
  • 1 ägg
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 dl grovhackade tranbär
  • 1 dl grovhackade valnötter eller pistagenötter
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk socker
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tomatsås: Stek lök och vitlök i olja tills löken är mjuk utan att få färg. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning några minuter till.
  2. Tillsätt krossade tomater, chiliflakes socker och vatten. Låt koka i 5–10 min. Smaka av med salt och peppar.

Köfte:

  1. Blanda färsen med lök, vitlök, ris, örter, ägg, kryddor och salt.
  2. Dela smeten i 15 delar och forma varje del till en platta i handen. Lägg tranbär och nötter i mitten och krama ihop till en boll.
  3. Lägg försiktig bollarna i den kokande tomatsåsen, låt sjuda 20–25 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sylvia

2015-02-19

Kryddigt och gott!

Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Räktacos

(9)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Indiskt kryddris

(15)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g nötfärs
  • 1 finriven gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 dl kokt ris
  • 3 dl finhackade örter, t. ex persilja, gräslök, dragon
  • 1 ägg
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 dl grovhackade tranbär
  • 1 dl grovhackade valnötter eller pistagenötter
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk socker
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt och svartpeppar

Köfte i tomatsås

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Persiska köttbullar har alltid smarrig fyllning. Här är det tranbär och nötter men Lahle tar ofta berberisbär.

Tillagningstid: 50 minuter
15 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tomatsås: Stek lök och vitlök i olja tills löken är mjuk utan att få färg. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning några minuter till.
  2. Tillsätt krossade tomater, chiliflakes socker och vatten. Låt koka i 5–10 min. Smaka av med salt och peppar.

Köfte:

  1. Blanda färsen med lök, vitlök, ris, örter, ägg, kryddor och salt.
  2. Dela smeten i 15 delar och forma varje del till en platta i handen. Lägg tranbär och nötter i mitten och krama ihop till en boll.
  3. Lägg försiktig bollarna i den kokande tomatsåsen, låt sjuda 20–25 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sylvia

2015-02-19

Kryddigt och gott!

Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Räktacos

(9)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Indiskt kryddris

(15)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies