Knäckig rabarberpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Rabarberpaj med smuldeg i botten och knäck på toppen. Perfekt efterrätt att bjuda på i sommar.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150-225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 170 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl sirap
  • 0.5 dl grädde
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 250 g rabarber

Gör så här

  1. Blanda mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker. Mät upp 100 g smör,socker, sirap, grädde och kardemummai en kastrull.
  2. Låt blandningen koka 5 min. Ta kastrullen frånvärmen och rör ner ca 1/3 avmjölblandningen (topping).
  3. Tillsätt 70 g smör i resten av mjölblandningen och smula ihop med fingrarna. Fördelasmuldegen i en pajform, 24 cm i diameter. Skärrabarbern i 2 cm bitar och fördelaovanpå.
  4. Häll knäcktoppingen över rabarbernoch grädda mitt i ugnen ca 40 min. Höj ev temperaturen i slutet för att få lite extra färg.Vill du ha ett fint mönster? Skär och lägg rabarbern enligt bilden, häll över knäcken och ta bort det som hamnar på rabarbern.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 170 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl sirap
  • 0.5 dl grädde
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 250 g rabarber

Knäckig rabarberpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Rabarberpaj med smuldeg i botten och knäck på toppen. Perfekt efterrätt att bjuda på i sommar.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150-225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker. Mät upp 100 g smör,socker, sirap, grädde och kardemummai en kastrull.
  2. Låt blandningen koka 5 min. Ta kastrullen frånvärmen och rör ner ca 1/3 avmjölblandningen (topping).
  3. Tillsätt 70 g smör i resten av mjölblandningen och smula ihop med fingrarna. Fördelasmuldegen i en pajform, 24 cm i diameter. Skärrabarbern i 2 cm bitar och fördelaovanpå.
  4. Häll knäcktoppingen över rabarbernoch grädda mitt i ugnen ca 40 min. Höj ev temperaturen i slutet för att få lite extra färg.Vill du ha ett fint mönster? Skär och lägg rabarbern enligt bilden, häll över knäcken och ta bort det som hamnar på rabarbern.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)