Knäckebröd med rosmarin

Betyg (1-5):
3.88 (24 betyg)

Ett lagom tunt krispigt knäckebröd med rosmarin som ger brödet en fin och fräsch smak.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:250º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.5 dl vetekli
  • 2 dl rågmjöl
  • 3 dl dinkelsikt
  • 1.5 dl vetemjöl
  • Garnering:
  • 3 dl solrosfrön
  • 1 msk torkad rosmarin

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten (37°) i en bunke eller köksmaskin. Stöt rosmarin i en mortel. Tillsätt rosmarin, salt, honung, vetekli och mjöl. Arbeta degen tills den är smidig, ca 4 min för hand eller 2 min med maskin. Jäs under bakduk ca 15 min.
  2. Dela degen i ca 30 bitar och kavla ut till tunna runda kakor med kavel eller kruskavel. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Om man inte använder kruskavel behöver kakorna naggas med gaffel eller brödnagg. Pensla kakorna med kallt vatten och strö över solrosfrön och rosmarin.
  3. Grädda 5-7 min. Låt bröden svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk med lock

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jane

2016-08-14

Jättelätt recept tom för mig som inte kan baka annat än bullar. Gott blev knäcket också......

Margreth

2014-05-12

Det blev jättegott! Enkelt o snabbt att göra! Jag blandade i rosmarin i degen o tog inte så mycket solrosfrön ovanpå.

Yvonne

2014-01-09

Fantastiskt gott! Dubbel sats gick åt i ett nafs!

Sara

2013-06-24

Mums!!

Meta

2013-03-17

Just invigt min Counter Mat och gjort detta knäckebröd. Järttegott! Och the mat gjorde verkligen kavlandet enkelt! Tack! (Tyvärr lät jag inte bröden vara lite längre inne i ugnen: de brända kanterna var godast; mitt i var de lite sega...)

Kicki

2012-01-23

Underbart gott ett riktigt 5 stjärnigt recept. Jag brukar ta ca 3 dl vetemjöl, 3 dl rågmjöl och 1 dl linkross. Jag mortlar rosmarinet och blandar direkt i degen. Innan brödet åker in i ugnen stänker jag vatten på brödet och lägger på måttligt med flingsalt

Liknande recept

Brydlings enchiladas

(12)

Enchilada med bbq-kyckling

(1)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Blomkålsplättar

(4)

Sesambräck

(9)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Fisktaco med mangosalsa

(25)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.5 dl vetekli
  • 2 dl rågmjöl
  • 3 dl dinkelsikt
  • 1.5 dl vetemjöl
  • Garnering:
  • 3 dl solrosfrön
  • 1 msk torkad rosmarin

Knäckebröd med rosmarin

Betyg (1-5):
3.88 (24 betyg)

Ett lagom tunt krispigt knäckebröd med rosmarin som ger brödet en fin och fräsch smak.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:250º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten (37°) i en bunke eller köksmaskin. Stöt rosmarin i en mortel. Tillsätt rosmarin, salt, honung, vetekli och mjöl. Arbeta degen tills den är smidig, ca 4 min för hand eller 2 min med maskin. Jäs under bakduk ca 15 min.
  2. Dela degen i ca 30 bitar och kavla ut till tunna runda kakor med kavel eller kruskavel. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Om man inte använder kruskavel behöver kakorna naggas med gaffel eller brödnagg. Pensla kakorna med kallt vatten och strö över solrosfrön och rosmarin.
  3. Grädda 5-7 min. Låt bröden svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk med lock

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jane

2016-08-14

Jättelätt recept tom för mig som inte kan baka annat än bullar. Gott blev knäcket också......

Margreth

2014-05-12

Det blev jättegott! Enkelt o snabbt att göra! Jag blandade i rosmarin i degen o tog inte så mycket solrosfrön ovanpå.

Yvonne

2014-01-09

Fantastiskt gott! Dubbel sats gick åt i ett nafs!

Sara

2013-06-24

Mums!!

Meta

2013-03-17

Just invigt min Counter Mat och gjort detta knäckebröd. Järttegott! Och the mat gjorde verkligen kavlandet enkelt! Tack! (Tyvärr lät jag inte bröden vara lite längre inne i ugnen: de brända kanterna var godast; mitt i var de lite sega...)

Kicki

2012-01-23

Underbart gott ett riktigt 5 stjärnigt recept. Jag brukar ta ca 3 dl vetemjöl, 3 dl rågmjöl och 1 dl linkross. Jag mortlar rosmarinet och blandar direkt i degen. Innan brödet åker in i ugnen stänker jag vatten på brödet och lägger på måttligt med flingsalt

Liknande recept

Brydlings enchiladas

(12)

Enchilada med bbq-kyckling

(1)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Blomkålsplättar

(4)

Sesambräck

(9)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies