Knäckebröd grundrecept

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:150-180º
2
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk sirap
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk fänkålsfrön, grovmalade - eller kummin

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 180°. 2. Blanda mjölk, sirap och salt i en bunke. 3. Häll ner mjölet lite i taget och rör ihop till en deg.
  2. 4. Dela degen i 2 bitar och kavla dem så tunt det går. Strö över kryddorna och kavla in i degen. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  3. 5. Grädda bröden på 180° i 10 min. Sänk värmen till 140° och grädda ytterligare 10–15 min, tills de är krispiga. Låt svalna på plåten och bryt i bitar.

Tips

Hembakat knäckebröd känns omtänksamt och fixat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2015-03-31

Varning! Det verkar som om det blivit fel recept som hamnat här. Ingenting för glutenintoleranta.

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

(5)

Lingonmarmelad

(2)

Bagels med sötpotatis

(4)

Knäckebröd med dillfrö och Västerbottensost

(30)

Lingonbröd med fänkålsfrön

(1)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Trefrukts-marmelad med chili

(0)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk sirap
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk fänkålsfrön, grovmalade - eller kummin

Knäckebröd grundrecept

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:150-180º
2
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 180°. 2. Blanda mjölk, sirap och salt i en bunke. 3. Häll ner mjölet lite i taget och rör ihop till en deg.
  2. 4. Dela degen i 2 bitar och kavla dem så tunt det går. Strö över kryddorna och kavla in i degen. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  3. 5. Grädda bröden på 180° i 10 min. Sänk värmen till 140° och grädda ytterligare 10–15 min, tills de är krispiga. Låt svalna på plåten och bryt i bitar.

Tips

Hembakat knäckebröd känns omtänksamt och fixat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2015-03-31

Varning! Det verkar som om det blivit fel recept som hamnat här. Ingenting för glutenintoleranta.

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

(5)

Lingonmarmelad

(2)

Bagels med sötpotatis

(4)

Knäckebröd med dillfrö och Västerbottensost

(30)

Lingonbröd med fänkålsfrön

(1)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Trefrukts-marmelad med chili

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies