För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Knäckebröd grundrecept

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Eget hårt bröd är enkelt att göra, knaprigt och gott med fänkålsfrön och sirap.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:150-180º
2
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk sirap
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk fänkålsfrön, grovmalade - eller kummin
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 180°. 2. Blanda mjölk, sirap och salt i en bunke. 3. Häll ner mjölet lite i taget och rör ihop till en deg.
  2. 4. Dela degen i 2 bitar och kavla dem så tunt det går. Strö över kryddorna och kavla in i degen. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  3. 5. Grädda bröden på 180° i 10 min. Sänk värmen till 140° och grädda ytterligare 10–15 min, tills de är krispiga. Låt svalna på plåten och bryt i bitar.

Tips

Hembakat knäckebröd känns omtänksamt och fixat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2015-03-31

Varning! Det verkar som om det blivit fel recept som hamnat här. Ingenting för glutenintoleranta.

Liknande recept

Surdegsbröd grundrecept

(29)

Valnötsbröd

(18)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk sirap
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk fänkålsfrön, grovmalade - eller kummin
  • 0.5 tsk salt

Knäckebröd grundrecept

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Eget hårt bröd är enkelt att göra, knaprigt och gott med fänkålsfrön och sirap.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:150-180º
2
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 180°. 2. Blanda mjölk, sirap och salt i en bunke. 3. Häll ner mjölet lite i taget och rör ihop till en deg.
  2. 4. Dela degen i 2 bitar och kavla dem så tunt det går. Strö över kryddorna och kavla in i degen. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  3. 5. Grädda bröden på 180° i 10 min. Sänk värmen till 140° och grädda ytterligare 10–15 min, tills de är krispiga. Låt svalna på plåten och bryt i bitar.

Tips

Hembakat knäckebröd känns omtänksamt och fixat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2015-03-31

Varning! Det verkar som om det blivit fel recept som hamnat här. Ingenting för glutenintoleranta.

Liknande recept

Surdegsbröd grundrecept

(29)

Valnötsbröd

(18)