Knäckebröd grundrecept

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:150º-180º
2
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk sirap
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk fänkålsfrön, grovmalade - eller kummin
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 180°. 2. Blanda mjölk, sirap och salt i en bunke. 3. Häll ner mjölet lite i taget och rör ihop till en deg.
  2. 4. Dela degen i 2 bitar och kavla dem så tunt det går. Strö över kryddorna och kavla in i degen. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  3. 5. Grädda bröden på 180° i 10 min. Sänk värmen till 140° och grädda ytterligare 10–15 min, tills de är krispiga. Låt svalna på plåten och bryt i bitar.

Tips

Hembakat knäckebröd känns omtänksamt och fixat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2015-03-31

Varning! Det verkar som om det blivit fel recept som hamnat här. Ingenting för glutenintoleranta.

Liknande recept

Solgul energishot

(9)

Bagels med sötpotatis

(4)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Lingonmarmelad

(2)

Trefrukts-marmelad med chili

(0)

Knäckebröd med dillfrö och Västerbottensost

(30)

Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

(5)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk sirap
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk fänkålsfrön, grovmalade - eller kummin
  • 0.5 tsk salt

Knäckebröd grundrecept

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:150º-180º
2
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 180°. 2. Blanda mjölk, sirap och salt i en bunke. 3. Häll ner mjölet lite i taget och rör ihop till en deg.
  2. 4. Dela degen i 2 bitar och kavla dem så tunt det går. Strö över kryddorna och kavla in i degen. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  3. 5. Grädda bröden på 180° i 10 min. Sänk värmen till 140° och grädda ytterligare 10–15 min, tills de är krispiga. Låt svalna på plåten och bryt i bitar.

Tips

Hembakat knäckebröd känns omtänksamt och fixat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2015-03-31

Varning! Det verkar som om det blivit fel recept som hamnat här. Ingenting för glutenintoleranta.

Liknande recept

Solgul energishot

(9)

Bagels med sötpotatis

(4)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Lingonmarmelad

(2)

Trefrukts-marmelad med chili

(0)

Knäckebröd med dillfrö och Västerbottensost

(30)

Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

(5)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies