För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Klassiska kanelbullar

Betyg (1-5):
4.15 (13 betyg)

Klassiska kanelbullar med pärlsocker.

Ugnstemperatur:225º
32 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk malen kanel
  • 1.5 dl rårörsocker
  • Garnering
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37° (fingervarmt). Smula ner jästen i en bunke och häll på degvätskan. Rör om tills jästen löst sig.
  2. Blanda i socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 1 tim.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två delar. Kavla ut varje degbit till en rektangel, ca 1 cm tjock.
  4. Blanda ingredienserna till fyllningen och bre över degplattorna. Rulla ihop från långsidan, inte för hårt. Skär varje rulle i 16 bitar.
  5. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar eller i en ugnsform med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-10-03

Hej Gertie! Det stämmer, det är totalt 450g smör till detta recept, och vi kan lova att de blir väldigt goda! Du kan givetvis använda mindre smör i fyllningen om så önskas! Lycka till med bakningen!

Checkbox Coop

2019-10-01

Hej! Det är totalt 12 ingredienser. De två rullarna delas i 16 bitar, så totalt blir det 32 bullar! Lycka till i köket!

Moa

2019-09-30

Det står 12 st för att det är 12 ingredienser, 32 bullar enligt receptet.

Lena

2019-09-30

Varje rulle i 16 bitar står det, 2*16=32 :)

Åsa

2019-09-30

Tror det står fel i receptet... det skall väl ändå bli 32 st???

Mats

2019-09-30

Härligt!! Puritanisterna kan gnälla, vi andra njuter av detta fantastiskavrecept.

Gertie

2019-09-18

Nu förstår jag!Nu kan jag baka

Gertie

2019-09-18

Ingredienser till 12 st??? 450 g smör!!!!!! Tror inte jag bakar dessa!!

Liknande recept

Ischoklad med kokosflakes

(3)

Vit glögg

(1)

Saffransbulle med mandelmassa

(9)

Knäckig saffranstosca

(32)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Kokostoppar med russin och nötter

(1)

Svärmors pepparkakor galore

(10)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk malen kanel
  • 1.5 dl rårörsocker
  • Garnering
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl pärlsocker

Klassiska kanelbullar

Betyg (1-5):
4.15 (13 betyg)

Klassiska kanelbullar med pärlsocker.

Ugnstemperatur:225º
32 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37° (fingervarmt). Smula ner jästen i en bunke och häll på degvätskan. Rör om tills jästen löst sig.
  2. Blanda i socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 1 tim.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två delar. Kavla ut varje degbit till en rektangel, ca 1 cm tjock.
  4. Blanda ingredienserna till fyllningen och bre över degplattorna. Rulla ihop från långsidan, inte för hårt. Skär varje rulle i 16 bitar.
  5. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar eller i en ugnsform med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-10-03

Hej Gertie! Det stämmer, det är totalt 450g smör till detta recept, och vi kan lova att de blir väldigt goda! Du kan givetvis använda mindre smör i fyllningen om så önskas! Lycka till med bakningen!

Checkbox Coop

2019-10-01

Hej! Det är totalt 12 ingredienser. De två rullarna delas i 16 bitar, så totalt blir det 32 bullar! Lycka till i köket!

Moa

2019-09-30

Det står 12 st för att det är 12 ingredienser, 32 bullar enligt receptet.

Lena

2019-09-30

Varje rulle i 16 bitar står det, 2*16=32 :)

Åsa

2019-09-30

Tror det står fel i receptet... det skall väl ändå bli 32 st???

Mats

2019-09-30

Härligt!! Puritanisterna kan gnälla, vi andra njuter av detta fantastiskavrecept.

Gertie

2019-09-18

Nu förstår jag!Nu kan jag baka

Gertie

2019-09-18

Ingredienser till 12 st??? 450 g smör!!!!!! Tror inte jag bakar dessa!!

Liknande recept

Ischoklad med kokosflakes

(3)

Vit glögg

(1)

Saffransbulle med mandelmassa

(9)

Knäckig saffranstosca

(32)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Kokostoppar med russin och nötter

(1)

Svärmors pepparkakor galore

(10)