Klassiska kanelbullar

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Klassiska kanelbullar med pärlsocker.

Ugnstemperatur:225º
32 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk malen kanel
  • 1.5 dl rårörsocker
  • Garnering
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37° (fingervarmt). Smula ner jästen i en bunke och häll på degvätskan. Rör om tills jästen löst sig.
  2. Blanda i socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 1 tim.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två delar. Kavla ut varje degbit till en rektangel, ca 1 cm tjock.
  4. Blanda ingredienserna till fyllningen och bre över degplattorna. Rulla ihop från långsidan, inte för hårt. Skär varje rulle i 16 bitar.
  5. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar eller i en ugnsform med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vita chokladpraliner med saffransfyllning - Coop

(5)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber - Coop

(1)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär - Coop

(10)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Bananchips och honungstryffel - Coop

(0)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk malen kanel
  • 1.5 dl rårörsocker
  • Garnering
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl pärlsocker

Klassiska kanelbullar

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Klassiska kanelbullar med pärlsocker.

Ugnstemperatur:225º
32 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37° (fingervarmt). Smula ner jästen i en bunke och häll på degvätskan. Rör om tills jästen löst sig.
  2. Blanda i socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 1 tim.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två delar. Kavla ut varje degbit till en rektangel, ca 1 cm tjock.
  4. Blanda ingredienserna till fyllningen och bre över degplattorna. Rulla ihop från långsidan, inte för hårt. Skär varje rulle i 16 bitar.
  5. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar eller i en ugnsform med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vita chokladpraliner med saffransfyllning - Coop

(5)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber - Coop

(1)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär - Coop

(10)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Bananchips och honungstryffel - Coop

(0)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies