Klassisk lasagne

Betyg (1-5):
3.61 (64 betyg)

En klassisk och god lasagne kryddad med morot, vitlök och oregano.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 400 g lasagneplattor
  • Fyllning:
  • 3 msk smör
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g nötfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Bechamelsås:
  • 20 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • Toppa med :
  • 150 g riven ost
  • Servering:
  • 150 g cocktailtomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

Bechamelsås

  1. Hetta upp en gryta med smör och bryn lök, vitlök och tomatpuré 2-3 minuter. Tillsätt nötfärsen och bryn tills den är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, vatten och kryddor och låt koka minst 10 minuter.
  2. Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt resten av mjölken och salt. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 5 minuter.
  3. Varva köttfärssåsen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Toppa med riven ost. Gratinera i ugnen, cirka 25 minuter.
  4. Servera med cocktailtomater.

Tips

Strimla ner salami eller en stark korv och slå på en skvätt rödvin i köttfärssåsen så blir den mustig och god i smaken. Lasagne är perfekta stället att gömma grönsaker i till barnen. Grovriv eller mixa ner grönsaker med tomatkrossen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Heléne

2017-03-08

Jätte god men det står med morötter i rubriken men inte i receptet...?

Karin

2015-09-11

Såsen blev alldeles för blaskig och smakade enbart mjölk och mjöl. Jag kommer ej göra om denna!!

Ulf Norling Oxie

2013-02-20

Går utmärkt att byta ut köttfärsen mot vegetarisk färs vilket inte är helt fel i dessa dagar! Lövens (S) uttalande idag (20/2) hör till de roligare han sagt i dennna fråga!

Lisbeth

2012-05-23

Jättegott, enkelt och snabbt!

Ninna/webbredaktionen

2012-02-02

Vi har ändrat till 0,5 tsk svartpeppar, tack för din kommentar.

Gunnar Nilsson

2012-01-31

Hej - förefaller som mängden svartpeppar är helt galen.... kanske det borde vara krtddmått??

Liknande recept

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 400 g lasagneplattor
  • Fyllning:
  • 3 msk smör
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g nötfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Bechamelsås:
  • 20 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • Toppa med :
  • 150 g riven ost
  • Servering:
  • 150 g cocktailtomater

Klassisk lasagne

Betyg (1-5):
3.61 (64 betyg)

En klassisk och god lasagne kryddad med morot, vitlök och oregano.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

Bechamelsås

  1. Hetta upp en gryta med smör och bryn lök, vitlök och tomatpuré 2-3 minuter. Tillsätt nötfärsen och bryn tills den är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, vatten och kryddor och låt koka minst 10 minuter.
  2. Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt resten av mjölken och salt. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 5 minuter.
  3. Varva köttfärssåsen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Toppa med riven ost. Gratinera i ugnen, cirka 25 minuter.
  4. Servera med cocktailtomater.

Tips

Strimla ner salami eller en stark korv och slå på en skvätt rödvin i köttfärssåsen så blir den mustig och god i smaken. Lasagne är perfekta stället att gömma grönsaker i till barnen. Grovriv eller mixa ner grönsaker med tomatkrossen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Heléne

2017-03-08

Jätte god men det står med morötter i rubriken men inte i receptet...?

Karin

2015-09-11

Såsen blev alldeles för blaskig och smakade enbart mjölk och mjöl. Jag kommer ej göra om denna!!

Ulf Norling Oxie

2013-02-20

Går utmärkt att byta ut köttfärsen mot vegetarisk färs vilket inte är helt fel i dessa dagar! Lövens (S) uttalande idag (20/2) hör till de roligare han sagt i dennna fråga!

Lisbeth

2012-05-23

Jättegott, enkelt och snabbt!

Ninna/webbredaktionen

2012-02-02

Vi har ändrat till 0,5 tsk svartpeppar, tack för din kommentar.

Gunnar Nilsson

2012-01-31

Hej - förefaller som mängden svartpeppar är helt galen.... kanske det borde vara krtddmått??

Liknande recept

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies