Klassisk lasagne

Betyg (1-5):
3.65 (72 betyg)

En klassisk och god lasagne kryddad med morot, vitlök och oregano.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 400 g lasagneplattor
  • Fyllning:
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g nötfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Bechamelsås:
  • 20 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Toppa med :
  • 150 g riven ost
  • Servering:
  • 150 g cocktailtomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

Bechamelsås

  1. Hetta upp en gryta med smör och bryn lök, vitlök och tomatpuré 2-3 minuter. Tillsätt nötfärsen och bryn tills den är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, vatten och kryddor och låt koka minst 10 minuter.
  2. Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt resten av mjölken och salt. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 5 minuter.
  3. Varva köttfärssåsen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Toppa med riven ost. Gratinera i ugnen, cirka 25 minuter.
  4. Servera med cocktailtomater.

Tips

Strimla ner salami eller en stark korv och slå på en skvätt rödvin i köttfärssåsen så blir den mustig och god i smaken. Lasagne är perfekta stället att gömma grönsaker i till barnen. Grovriv eller mixa ner grönsaker med tomatkrossen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-10

Hej Hannah, nej det ska ej vara ost i såsen, det är en bechamelsås! Osten blir bäst att ha på toppen. Lycka till i köket!

Hannah

2019-12-09

Ska det inte vara ost i såsen? Annars blir det väl bara en redning??

Heléne

2017-03-08

Jätte god men det står med morötter i rubriken men inte i receptet...?

Karin

2015-09-11

Såsen blev alldeles för blaskig och smakade enbart mjölk och mjöl. Jag kommer ej göra om denna!!

Ulf Norling Oxie

2013-02-20

Går utmärkt att byta ut köttfärsen mot vegetarisk färs vilket inte är helt fel i dessa dagar! Lövens (S) uttalande idag (20/2) hör till de roligare han sagt i dennna fråga!

Lisbeth

2012-05-23

Jättegott, enkelt och snabbt!

Ninna/webbredaktionen

2012-02-02

Vi har ändrat till 0,5 tsk svartpeppar, tack för din kommentar.

Gunnar Nilsson

2012-01-31

Hej - förefaller som mängden svartpeppar är helt galen.... kanske det borde vara krtddmått??

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Chilibiff-wrap

(3)

Julglaserade revbensspjäll

(12)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g lasagneplattor
  • Fyllning:
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g nötfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Bechamelsås:
  • 20 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Toppa med :
  • 150 g riven ost
  • Servering:
  • 150 g cocktailtomater

Klassisk lasagne

Betyg (1-5):
3.65 (72 betyg)

En klassisk och god lasagne kryddad med morot, vitlök och oregano.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

Bechamelsås

  1. Hetta upp en gryta med smör och bryn lök, vitlök och tomatpuré 2-3 minuter. Tillsätt nötfärsen och bryn tills den är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, vatten och kryddor och låt koka minst 10 minuter.
  2. Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt resten av mjölken och salt. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 5 minuter.
  3. Varva köttfärssåsen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Toppa med riven ost. Gratinera i ugnen, cirka 25 minuter.
  4. Servera med cocktailtomater.

Tips

Strimla ner salami eller en stark korv och slå på en skvätt rödvin i köttfärssåsen så blir den mustig och god i smaken. Lasagne är perfekta stället att gömma grönsaker i till barnen. Grovriv eller mixa ner grönsaker med tomatkrossen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-10

Hej Hannah, nej det ska ej vara ost i såsen, det är en bechamelsås! Osten blir bäst att ha på toppen. Lycka till i köket!

Hannah

2019-12-09

Ska det inte vara ost i såsen? Annars blir det väl bara en redning??

Heléne

2017-03-08

Jätte god men det står med morötter i rubriken men inte i receptet...?

Karin

2015-09-11

Såsen blev alldeles för blaskig och smakade enbart mjölk och mjöl. Jag kommer ej göra om denna!!

Ulf Norling Oxie

2013-02-20

Går utmärkt att byta ut köttfärsen mot vegetarisk färs vilket inte är helt fel i dessa dagar! Lövens (S) uttalande idag (20/2) hör till de roligare han sagt i dennna fråga!

Lisbeth

2012-05-23

Jättegott, enkelt och snabbt!

Ninna/webbredaktionen

2012-02-02

Vi har ändrat till 0,5 tsk svartpeppar, tack för din kommentar.

Gunnar Nilsson

2012-01-31

Hej - förefaller som mängden svartpeppar är helt galen.... kanske det borde vara krtddmått??

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Chilibiff-wrap

(3)

Julglaserade revbensspjäll

(12)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies