Klassisk kalops

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.12 (17 betyg)

Långkok på klassiskt vis med morötter, kryddpeppar och lagerblad.

Tillagningstid: 2 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g högrev, benfri
  • 2 msk smör
  • 3 morötter, i stora bitar
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 15 kryddpepparkorn
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 2 lagerblad
  • 6 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • persilja
  • kokt potatis
  • inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 x 2 cm bitar. Bryn dem i omgångar i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Bryn även morötter och lök och lägg dem och kryddorna i grytan.
  2. Koka ur stekpannan med hälften av vattnet, häll skyn i grytan tillsammans med resten av vattnet. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört ca 1,5 tim. Tillsätt oxfonden.
  3. Rör ut mjölet med lite vatten till en slät redning och rör ner i grytan. Låt kalopsen sjuda 3–5 min och smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa med hackad persilja och servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2020-08-21

Jättegod kalops! Jag låter det koka lite längre, blir bara godare.

Liknande recept

Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g högrev, benfri
  • 2 msk smör
  • 3 morötter, i stora bitar
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 15 kryddpepparkorn
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 2 lagerblad
  • 6 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • persilja
  • kokt potatis
  • inlagda rödbetor

Klassisk kalops

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.12 (17 betyg)

Långkok på klassiskt vis med morötter, kryddpeppar och lagerblad.

Tillagningstid: 2 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 x 2 cm bitar. Bryn dem i omgångar i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Bryn även morötter och lök och lägg dem och kryddorna i grytan.
  2. Koka ur stekpannan med hälften av vattnet, häll skyn i grytan tillsammans med resten av vattnet. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört ca 1,5 tim. Tillsätt oxfonden.
  3. Rör ut mjölet med lite vatten till en slät redning och rör ner i grytan. Låt kalopsen sjuda 3–5 min och smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa med hackad persilja och servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2020-08-21

Jättegod kalops! Jag låter det koka lite längre, blir bara godare.

Liknande recept

Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)