För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Klassisk kalops

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Långkok på klassiskt vis med morötter, kryddpeppar och lagerblad.

Tillagningstid: 2 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g högrev, benfri
  • 2 msk smör
  • 3 morötter, i stora bitar
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 15 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 2 lagerblad
  • 6 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • persilja
  • kokt potatis
  • inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 x 2 cm bitar. Bryn dem i omgångar i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Bryn även morötter och lök och lägg dem och kryddorna i grytan.
  2. Koka ur stekpannan med hälften av vattnet, häll skyn i grytan tillsammans med resten av vattnet. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört ca 1,5 tim. Tillsätt oxfonden.
  3. Rör ut mjölet med lite vatten till en slät redning och rör ner i grytan. Låt kalopsen sjuda 3–5 min och smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa med hackad persilja och servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Kassler med färskpotatismush

(17)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Rostbiff med currypotatissallad

(8)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(19)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g högrev, benfri
  • 2 msk smör
  • 3 morötter, i stora bitar
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 15 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 2 lagerblad
  • 6 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • persilja
  • kokt potatis
  • inlagda rödbetor

Klassisk kalops

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Långkok på klassiskt vis med morötter, kryddpeppar och lagerblad.

Tillagningstid: 2 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 x 2 cm bitar. Bryn dem i omgångar i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Bryn även morötter och lök och lägg dem och kryddorna i grytan.
  2. Koka ur stekpannan med hälften av vattnet, häll skyn i grytan tillsammans med resten av vattnet. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört ca 1,5 tim. Tillsätt oxfonden.
  3. Rör ut mjölet med lite vatten till en slät redning och rör ner i grytan. Låt kalopsen sjuda 3–5 min och smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa med hackad persilja och servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Kassler med färskpotatismush

(17)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Rostbiff med currypotatissallad

(8)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(19)