Klassisk kalops

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Långkok på klassiskt vis med morötter, kryddpeppar och lagerblad.

Tillagningstid: 2 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 600 g högrev, benfri
  • 2 msk smör
  • 3 morötter, i stora bitar
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 15 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 2 lagerblad
  • 6 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • persilja
  • kokt potatis
  • inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 x 2 cm bitar. Bryn dem i omgångar i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Bryn även morötter och lök och lägg dem och kryddorna i grytan.
  2. Koka ur stekpannan med hälften av vattnet, häll skyn i grytan tillsammans med resten av vattnet. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört ca 1,5 tim. Tillsätt oxfonden.
  3. Rör ut mjölet med lite vatten till en slät redning och rör ner i grytan. Låt kalopsen sjuda 3–5 min och smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa med hackad persilja och servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad - Coop

(9)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Rostbiff med currypotatissallad - Coop

(7)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis - Coop

(12)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning - Coop

(32)

Ölmarinerad fläskkarré med sötpotatis - Coop

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 600 g högrev, benfri
  • 2 msk smör
  • 3 morötter, i stora bitar
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 15 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 2 lagerblad
  • 6 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • persilja
  • kokt potatis
  • inlagda rödbetor

Klassisk kalops

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Långkok på klassiskt vis med morötter, kryddpeppar och lagerblad.

Tillagningstid: 2 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 x 2 cm bitar. Bryn dem i omgångar i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Bryn även morötter och lök och lägg dem och kryddorna i grytan.
  2. Koka ur stekpannan med hälften av vattnet, häll skyn i grytan tillsammans med resten av vattnet. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört ca 1,5 tim. Tillsätt oxfonden.
  3. Rör ut mjölet med lite vatten till en slät redning och rör ner i grytan. Låt kalopsen sjuda 3–5 min och smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa med hackad persilja och servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad - Coop

(9)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Rostbiff med currypotatissallad - Coop

(7)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis - Coop

(12)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning - Coop

(32)

Ölmarinerad fläskkarré med sötpotatis - Coop

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies