Klar lingonsill med rödlök och äpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (7 betyg)

God och frisk smak av lingon, rödlök och äpple. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén smith

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 0.75 dl ättiksprit (12 %)
  • 10 kryddpepparkorn lätt krossade
  • 5 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 liten morot, tunt skivad
  • 1 liten rödlök, klyftad
  • 0.5 litet rött äpple, tärnat
  • 1 dl purjolök, skivad
  • 1 dl lingon
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, ättika, kryddpeppar, kryddnejlikor, lagerblad och salt tills sockret lösts upp. Låt lagen svalna.
  2. Skär sillen i 1 ½ cm breda bitar, varva med morot, lök, äpple, purjolök och lingon i en burk. Häll över lagen och låt stå kallt och dra över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Currysill med äpple

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad lax med sallad på fänkål, gurka, grönt äpple och dill

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pankopanerade bläckfiskringar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(117)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 0.75 dl ättiksprit (12 %)
  • 10 kryddpepparkorn lätt krossade
  • 5 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 liten morot, tunt skivad
  • 1 liten rödlök, klyftad
  • 0.5 litet rött äpple, tärnat
  • 1 dl purjolök, skivad
  • 1 dl lingon
  • 0.5 tsk salt

Klar lingonsill med rödlök och äpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (7 betyg)

God och frisk smak av lingon, rödlök och äpple. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén smith

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, ättika, kryddpeppar, kryddnejlikor, lagerblad och salt tills sockret lösts upp. Låt lagen svalna.
  2. Skär sillen i 1 ½ cm breda bitar, varva med morot, lök, äpple, purjolök och lingon i en burk. Häll över lagen och låt stå kallt och dra över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Currysill med äpple

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad lax med sallad på fänkål, gurka, grönt äpple och dill

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pankopanerade bläckfiskringar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(117)