Klar lingonsill med rödlök och äpple

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

God och frisk smak av lingon, rödlök och äpple. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén smith

6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 0.75 dl ättiksprit (12 %)
  • 10 kryddpepparkorn lätt krossade
  • 5 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 liten morot, tunt skivad
  • 1 liten rödlök, klyftad
  • 0.5 litet rött äpple, tärnat
  • 1 dl purjolök, skivad
  • 1 dl lingon
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, ättika, kryddpeppar, kryddnejlikor, lagerblad och salt tills sockret lösts upp. Låt lagen svalna.
  2. Skär sillen i 1 ½ cm breda bitar, varva med morot, lök, äpple, purjolök och lingon i en burk. Häll över lagen och låt stå kallt och dra över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gravad lax med sallad på fänkål, gurka, grönt äpple och dill

(1)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Citronmarinerad matjes

(0)

Krämig citrongrässill

(1)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(6)

Fish tacos

(6)

Limeströmming

(0)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 0.75 dl ättiksprit (12 %)
  • 10 kryddpepparkorn lätt krossade
  • 5 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 liten morot, tunt skivad
  • 1 liten rödlök, klyftad
  • 0.5 litet rött äpple, tärnat
  • 1 dl purjolök, skivad
  • 1 dl lingon
  • 0.5 tsk salt

Klar lingonsill med rödlök och äpple

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

God och frisk smak av lingon, rödlök och äpple. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén smith

6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, ättika, kryddpeppar, kryddnejlikor, lagerblad och salt tills sockret lösts upp. Låt lagen svalna.
  2. Skär sillen i 1 ½ cm breda bitar, varva med morot, lök, äpple, purjolök och lingon i en burk. Häll över lagen och låt stå kallt och dra över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gravad lax med sallad på fänkål, gurka, grönt äpple och dill

(1)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Citronmarinerad matjes

(0)

Krämig citrongrässill

(1)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(6)

Fish tacos

(6)

Limeströmming

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies