
Kladdkaka med kolatäcke
Festlig kladdkaka med mörk choklad och smarrigt täcke av nötkola. En chokladkaka utöver det vanliga!
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 100 g smör
- 100 g hackad mörk choklad
- Till formen:
- 1 msk smör
- 2 msk ströbröd
- Topping:
- 1.5 dl vispgrädde
- 1.5 dl strösocker
- 0.5 dl ljus sirap
- 0.5 msk smör
- 2 dl salta jordnötter
Gör så här
- Smöra och bröa en springform, cirka 24 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Smält smör tillsammans med hackad choklad i en kastrull på svag värme under omrörning.
- Blanda försiktigt ihop alla ingredienserna och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen på 175° i cirka 20 minuter. Låt svalna i 30 minuter.
Topping
- Häll grädde, socker och sirap i en kastrull och låt koka ordentligt till 120°. Rör då och då. Ta bort från värmen och klicka ner smöret. Rör om ordentligt och vänd ner jordnötterna. .
- Häll nötkolan över kakan och bred ut. Servera ljummen eller kall
Liknande recept
Kladdkaka med kolatäcke
Festlig kladdkaka med mörk choklad och smarrigt täcke av nötkola. En chokladkaka utöver det vanliga!
Gör så här
- Smöra och bröa en springform, cirka 24 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Smält smör tillsammans med hackad choklad i en kastrull på svag värme under omrörning.
- Blanda försiktigt ihop alla ingredienserna och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen på 175° i cirka 20 minuter. Låt svalna i 30 minuter.
Topping
- Häll grädde, socker och sirap i en kastrull och låt koka ordentligt till 120°. Rör då och då. Ta bort från värmen och klicka ner smöret. Rör om ordentligt och vänd ner jordnötterna. .
- Häll nötkolan över kakan och bred ut. Servera ljummen eller kall
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-08-10
Elin: Den är god att äta utan någonting alls eftersom den är så saftig. Vill man festa till det ytterligare fungerar glass bra.
2014-08-10
Vad ska man servera till? Grädde el glass eller inget alls?
2013-10-28
@Emelie Kakan måste du göra minst en halvtimme i förväg så den hinner svalna lite. Du kan göra hela kakan i förväg och servera den kall. Vi har problem med visningen av recepten. Det ska vara 1,5 dl vispgrädde, 1,5 dl strösocker, 0,5 dl ljus sirap och 0,5 msk smör.
2013-10-26
Visst måste man kunna göra kakan i förväg och toppingen innan den ska serveras?
2013-09-30
Smakade på denna i Fredags. Så jäkla god! Denna ska jag bjuda på när jag fyller år!
2013-06-19
Jättegod och lättgjord. Men minskar ner lite på sockret nästa gång.
2013-03-05
Det står rör då och då när man gör toppingen... detta är FEL, man bör röra konstant, annars bränner det fast i botten rejält och ger en bränd smak på toppingen.
2013-03-04
Supergod kaka. Fick dela ut receptet till många då den blev mycket populär.
2013-02-23
gott
2013-02-21
Den var fantastisk och väldigt lätt att göra. en 5 får den
2013-02-20
Tror du att denna kaka blir god i morgon på din födelsedag
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Coop
2014-08-10
Elin: Den är god att äta utan någonting alls eftersom den är så saftig. Vill man festa till det ytterligare fungerar glass bra.
Elin
2014-08-10
Vad ska man servera till? Grädde el glass eller inget alls?
Coop
2013-10-28
@Emelie Kakan måste du göra minst en halvtimme i förväg så den hinner svalna lite. Du kan göra hela kakan i förväg och servera den kall. Vi har problem med visningen av recepten. Det ska vara 1,5 dl vispgrädde, 1,5 dl strösocker, 0,5 dl ljus sirap och 0,5 msk smör.
Emelie
2013-10-26
Visst måste man kunna göra kakan i förväg och toppingen innan den ska serveras?
Josefin
2013-09-30
Smakade på denna i Fredags. Så jäkla god! Denna ska jag bjuda på när jag fyller år!
Anna-Karin
2013-06-19
Jättegod och lättgjord. Men minskar ner lite på sockret nästa gång.
Linnea
2013-03-05
Det står rör då och då när man gör toppingen... detta är FEL, man bör röra konstant, annars bränner det fast i botten rejält och ger en bränd smak på toppingen.
Mia Salazar
2013-03-04
Supergod kaka. Fick dela ut receptet till många då den blev mycket populär.
monica.westling-andersson@ockelbo.se
2013-02-23
gott
Silvia
2013-02-21
Den var fantastisk och väldigt lätt att göra. en 5 får den
Britta
2013-02-20
Tror du att denna kaka blir god i morgon på din födelsedag