Kladdkaka med kolasås och popcorn

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

När du trodde att kladdkakan inte kunde bli godare ... Kola och luftiga popcorn ger ny twist till den klassiska favoriten.

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl ljust muscovadosocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Till servering
  • 1 dl popcorn
  • 2 msk neutral olja
  • salt
  • kolasås (gärna hemgjord)

Gör så här

  1. Bryn smöret under vispning i en liten kastrull. Häll över i en skål att svalna.
  2. Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker ljust och fluffigt med en elvisp.
  3. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Vispa ner det brynta smöret i äggvispet och tillsätt de torra ingredienserna. Rör i hop till en slät smet.
  4. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan ska fortfarande vara lös i mitten. Låt kakan kallna helt.
  5. Poppa popcornen i oljan. Häll upp i en skål och salta rikligt. Ringla kolasås på kakan och strö över popcornen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Vit kladdkaka med godis

(4)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Saras påsktårta

(177)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl ljust muscovadosocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Till servering
  • 1 dl popcorn
  • 2 msk neutral olja
  • salt
  • kolasås (gärna hemgjord)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

När du trodde att kladdkakan inte kunde bli godare ... Kola och luftiga popcorn ger ny twist till den klassiska favoriten.

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn smöret under vispning i en liten kastrull. Häll över i en skål att svalna.
  2. Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker ljust och fluffigt med en elvisp.
  3. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Vispa ner det brynta smöret i äggvispet och tillsätt de torra ingredienserna. Rör i hop till en slät smet.
  4. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan ska fortfarande vara lös i mitten. Låt kakan kallna helt.
  5. Poppa popcornen i oljan. Häll upp i en skål och salta rikligt. Ringla kolasås på kakan och strö över popcornen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Vit kladdkaka med godis

(4)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Saras påsktårta

(177)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies