Kladdkaka med kolasås och popcorn

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

När du trodde att kladdkakan inte kunde bli godare ... Kola och luftiga popcorn ger ny twist till den klassiska favoriten.

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl ljust muscovadosocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Till servering
  • 1 dl popcorn
  • 2 msk neutral olja
  • salt
  • kolasås (gärna hemgjord)

Gör så här

  1. Bryn smöret under vispning i en liten kastrull. Häll över i en skål att svalna. Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker ljust och fluffigt med en elvisp.
  2. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Vispa ner det brynta smöret i äggvispet och tillsätt de torra ingredienserna. Rör i hop till en slät smet.
  3. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan ska fortfarande vara lös i mitten. Låt kakan kallna helt.
  4. Poppa popcornen i oljan. Häll upp i en skål och salta rikligt. Ringla kolasås på kakan och strö över popcornen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(779)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl ljust muscovadosocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Till servering
  • 1 dl popcorn
  • 2 msk neutral olja
  • salt
  • kolasås (gärna hemgjord)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

När du trodde att kladdkakan inte kunde bli godare ... Kola och luftiga popcorn ger ny twist till den klassiska favoriten.

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn smöret under vispning i en liten kastrull. Häll över i en skål att svalna. Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker ljust och fluffigt med en elvisp.
  2. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Vispa ner det brynta smöret i äggvispet och tillsätt de torra ingredienserna. Rör i hop till en slät smet.
  3. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan ska fortfarande vara lös i mitten. Låt kakan kallna helt.
  4. Poppa popcornen i oljan. Häll upp i en skål och salta rikligt. Ringla kolasås på kakan och strö över popcornen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(779)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies