Kladdkaka med choklad

Kladdkaka med choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Kladdkaka med mörk choklad och marinerade jordgubbar med smak av Grand Marnier.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g mörk choklad (minst 60 %)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk äkta vaniljpulver
  • Marinerade jordgubbar:
  • 2 msk Grand Marnier (kan uteslutas)
  • 1 muskovadosocker
  • 0.5 liter skivade jordgubbar
  • kakao

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro.
  2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget.
  3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Rör försiktigt ner mjölblandningen och chokladen i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad springform, 22 centimeter i diameter. Grädda 35–40 minuter, kakan ska vara kladdig. Låt svalna.
  5. Pudra över kakao före servering.
  6. Rör ihop Grand Marnier och socker, vänd ner jordgubbarna. Låt gärna bären dra en stundmedan kakan svalnar.
Kladdkaka med choklad
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g mörk choklad (minst 60 %)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk äkta vaniljpulver
  • Marinerade jordgubbar:
  • 2 msk Grand Marnier (kan uteslutas)
  • 1 muskovadosocker
  • 0.5 liter skivade jordgubbar
  • kakao

Kladdkaka med choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Kladdkaka med mörk choklad och marinerade jordgubbar med smak av Grand Marnier.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro.
  2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget.
  3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Rör försiktigt ner mjölblandningen och chokladen i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad springform, 22 centimeter i diameter. Grädda 35–40 minuter, kakan ska vara kladdig. Låt svalna.
  5. Pudra över kakao före servering.
  6. Rör ihop Grand Marnier och socker, vänd ner jordgubbarna. Låt gärna bären dra en stundmedan kakan svalnar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jag kan inte baka

2013-08-12

Allt blev bara fel..