För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kinesisk färspanna

Betyg (1-5):
4.19 (42 betyg)

Färs, soja och kål är en klassisk kombination – det är såå gott!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g köttfärs
  • 3 dl ris
  • 1 msk neutral olja
  • 1 gul lök
  • 200 g vitkål eller salladskål
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 40 g ingefära, riven
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • färsk persilja till garnering
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Strimla lök, kål och chili fint.
  2. Tillsätt vitlök, ingefära, vatten, soja och socker i färsen och stek någon minut till.
  3. Vänd ner lök, kål och chili och stek ytterligare 3–4 min. Smaka av med salt och peppar och toppa ev med hackad persilja. Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marsha

2019-07-09

Följde receptet och la till jordnötter. Men dåligt med sälta. Ja ska ta med lite grönsaksbuljong i vattnet nästa gång

Ingela

2019-07-06

Följde inte receptet helt, tog mindre ingefära o mindre chili så det blev dåligt med smak. Ska göra efter receptet nästa gång

Liknande recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(13)

Köttfärsgratäng med zucchini

(25)

Moussakagratäng

(87)

Kåldolmar med savoykål

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(14)

Plommonspäckad fläskkarré

(1)

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Biff rydberg med en twist

(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g köttfärs
  • 3 dl ris
  • 1 msk neutral olja
  • 1 gul lök
  • 200 g vitkål eller salladskål
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 40 g ingefära, riven
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • färsk persilja till garnering
  • 0.5 tsk salt

Kinesisk färspanna

Betyg (1-5):
4.19 (42 betyg)

Färs, soja och kål är en klassisk kombination – det är såå gott!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Strimla lök, kål och chili fint.
  2. Tillsätt vitlök, ingefära, vatten, soja och socker i färsen och stek någon minut till.
  3. Vänd ner lök, kål och chili och stek ytterligare 3–4 min. Smaka av med salt och peppar och toppa ev med hackad persilja. Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marsha

2019-07-09

Följde receptet och la till jordnötter. Men dåligt med sälta. Ja ska ta med lite grönsaksbuljong i vattnet nästa gång

Ingela

2019-07-06

Följde inte receptet helt, tog mindre ingefära o mindre chili så det blev dåligt med smak. Ska göra efter receptet nästa gång

Liknande recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(13)

Köttfärsgratäng med zucchini

(25)

Moussakagratäng

(87)

Kåldolmar med savoykål

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(14)

Plommonspäckad fläskkarré

(1)

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Biff rydberg med en twist

(2)