För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kinakyckling med citron och chili

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Ett enkelt och gott kinaknep - knaperstek fågeln i ugn med en sötstark sojamarinad.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kyckling
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 chilifrukter
  • 1 msk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1.5 msk sesamfrön
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Dela kycklingen i bitar och lägg dem med skinnsidan uppåt i en ugnsform.
  2. Skala citronen tunt och strimla skalet fint. Pressa ur citronsaften i en skål. Skala vitlöken, kärna ur chilifrukterna och hacka fint. Blanda vitlök, peppar, soja, honung och salt med citronsaften och pensla kycklingbitarna. Ställ in i ugn ca 40 minuter. Upprepa penslingen.
  3. Strö över sesamfröna efter sista penslingen.

Servering

Servera med wokade grönsaker och nudlar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)

Kycklingbollar med dill och citron

(61)

Indonesisk kycklinggryta

(16)

Dillkokta kycklinglår

(3)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Dillkokt kyckling

(7)

Frikadeller i currysås

(9)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(47)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg kyckling
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 chilifrukter
  • 1 msk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1.5 msk sesamfrön
  • 2 tsk salt

Kinakyckling med citron och chili

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Ett enkelt och gott kinaknep - knaperstek fågeln i ugn med en sötstark sojamarinad.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela kycklingen i bitar och lägg dem med skinnsidan uppåt i en ugnsform.
  2. Skala citronen tunt och strimla skalet fint. Pressa ur citronsaften i en skål. Skala vitlöken, kärna ur chilifrukterna och hacka fint. Blanda vitlök, peppar, soja, honung och salt med citronsaften och pensla kycklingbitarna. Ställ in i ugn ca 40 minuter. Upprepa penslingen.
  3. Strö över sesamfröna efter sista penslingen.

Servering

Servera med wokade grönsaker och nudlar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)

Kycklingbollar med dill och citron

(61)

Indonesisk kycklinggryta

(16)

Dillkokta kycklinglår

(3)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Dillkokt kyckling

(7)

Frikadeller i currysås

(9)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(47)