Kinakyckling med citron och chili

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Ett enkelt och gott kinaknep - knaperstek fågeln i ugn med en sötstark sojamarinad.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 1 kg kyckling
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 chilifrukter
  • 1 msk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1.5 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Dela kycklingen i bitar och lägg dem med skinnsidan uppåt i en ugnsform.
  2. Skala citronen tunt och strimla skalet fint. Pressa ur citronsaften i en skål. Skala vitlöken, kärna ur chilifrukterna och hacka fint. Blanda vitlök, peppar, soja, honung och salt med citronsaften och pensla kycklingbitarna. Ställ in i ugn ca 40 minuter. Upprepa penslingen.
  3. Strö över sesamfröna efter sista penslingen.

Servering

Servera med wokade grönsaker och nudlar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingspett med citron och rosmarin - Coop

(9)

Indisk ingefärskyckling - Coop

(7)

Kycklingben med ingefärsglaze - Coop

(3)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé - Coop

(1)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Frikadeller i currysås - Coop

(9)

Kyckling korma med kryddigt ris - Coop

(26)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita - Coop

(13)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 1 kg kyckling
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 chilifrukter
  • 1 msk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1.5 msk sesamfrön

Kinakyckling med citron och chili

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Ett enkelt och gott kinaknep - knaperstek fågeln i ugn med en sötstark sojamarinad.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela kycklingen i bitar och lägg dem med skinnsidan uppåt i en ugnsform.
  2. Skala citronen tunt och strimla skalet fint. Pressa ur citronsaften i en skål. Skala vitlöken, kärna ur chilifrukterna och hacka fint. Blanda vitlök, peppar, soja, honung och salt med citronsaften och pensla kycklingbitarna. Ställ in i ugn ca 40 minuter. Upprepa penslingen.
  3. Strö över sesamfröna efter sista penslingen.

Servering

Servera med wokade grönsaker och nudlar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingspett med citron och rosmarin - Coop

(9)

Indisk ingefärskyckling - Coop

(7)

Kycklingben med ingefärsglaze - Coop

(3)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé - Coop

(1)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Frikadeller i currysås - Coop

(9)

Kyckling korma med kryddigt ris - Coop

(26)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita - Coop

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies