Kikärtscurry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (66 betyg)

Snabblagad och god vegetarisk gryta med kikärter, curry, blomkål och ananas och kikärter. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 tsk mald gurkmeja
  • 1.5 msk garam masala
  • 1 msk neutral olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 380 g kokta kikärtor, avsköljda
  • 189 g skivad ananas, finhackad, inkl spad
  • 450 g frysta blomkålsbuketter, tinade
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 30 g färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl matvete
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek de torra kryddorna i olja i en gryta. Tillsätt kokosmjölk, kikärter, ananas med spad och blomkål.
  3. Tillsätt limeskal (endast det gröna) och smaka av med limesaften. Riv ingefäran fint och pressa ner saften i grytan. Salta och låt grytan puttra tills matvetet är klart.
  4. Rosta kokosflingorna i torr panna under omrörning till fin färg.
  5. Toppa grytan med kokosflingor och servera med matvete.

Servering

Det går bra att blanda sin egen Garam masala; 1 tsk spiskummin, 1 tsk koriander, ½ tsk kardemumma, ½ tsk kanel, ½ tsk cayennepeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2021-01-14

Mycket god gryta! Jag tycker man kan dubblera mängden kikärtor alternativ ha i 1 packet halloumi eller någon strimlad kycklingfilé.

Matilda

2020-08-19

Skippade ananas, blev nästan oätligt, supersurt av lime, mycket smak av gurkmeja och kryddor, ingen kokossmak. Provade buljong, salt och socker (!) för att göra den god, fick tom ha i en extra burk kokosmjölk men nä, riktigt misslyckat.

Monica

2020-01-25

Jag tycker det här är jättegott!

Asha

2020-01-06

Som indier så har jag gurkmeja och mald chili från indiska matvarubutik, helt annan smak. Garam marsalan gör jag själv(har även kryddnejlika i min) Det här receptet var bra, hade dock i tomat puré och aningens grönsaksfond. Den kokta Matvete smaksatte jag med olivolja och matlagningsvin (vitt). Hade mango chutney till. Gott :)

Helene

2019-11-02

Låter som ett jättegott recept....men i beskrivningen till att göra en egen garam masala....kardemumma stavas väl med r och inte kademumma!

Linda

2019-10-07

God, men hade gärna haft lite chilihetta.

Alex

2019-05-29

Gott!

Jeanette Hélene

2019-05-27

Gott!

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Rödbetsbiffar med mjukstekt purjolök och hirs

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Surimicakes med fries

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krämig citronpasta med fisk

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Lotta Lundgren - Couscous med tomat och fisk

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Black bean burger - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(195)
Spara recept

Köttgryta med ris

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Mozzarellabowl

Betyg
Betyg
(17)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 tsk mald gurkmeja
  • 1.5 msk garam masala
  • 1 msk neutral olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 380 g kokta kikärtor, avsköljda
  • 189 g skivad ananas, finhackad, inkl spad
  • 450 g frysta blomkålsbuketter, tinade
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 30 g färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl matvete
  • 1 dl kokosflingor

Kikärtscurry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (66 betyg)

Snabblagad och god vegetarisk gryta med kikärter, curry, blomkål och ananas och kikärter. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek de torra kryddorna i olja i en gryta. Tillsätt kokosmjölk, kikärter, ananas med spad och blomkål.
  3. Tillsätt limeskal (endast det gröna) och smaka av med limesaften. Riv ingefäran fint och pressa ner saften i grytan. Salta och låt grytan puttra tills matvetet är klart.
  4. Rosta kokosflingorna i torr panna under omrörning till fin färg.
  5. Toppa grytan med kokosflingor och servera med matvete.

Servering

Det går bra att blanda sin egen Garam masala; 1 tsk spiskummin, 1 tsk koriander, ½ tsk kardemumma, ½ tsk kanel, ½ tsk cayennepeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2021-01-14

Mycket god gryta! Jag tycker man kan dubblera mängden kikärtor alternativ ha i 1 packet halloumi eller någon strimlad kycklingfilé.

Matilda

2020-08-19

Skippade ananas, blev nästan oätligt, supersurt av lime, mycket smak av gurkmeja och kryddor, ingen kokossmak. Provade buljong, salt och socker (!) för att göra den god, fick tom ha i en extra burk kokosmjölk men nä, riktigt misslyckat.

Monica

2020-01-25

Jag tycker det här är jättegott!

Asha

2020-01-06

Som indier så har jag gurkmeja och mald chili från indiska matvarubutik, helt annan smak. Garam marsalan gör jag själv(har även kryddnejlika i min) Det här receptet var bra, hade dock i tomat puré och aningens grönsaksfond. Den kokta Matvete smaksatte jag med olivolja och matlagningsvin (vitt). Hade mango chutney till. Gott :)

Helene

2019-11-02

Låter som ett jättegott recept....men i beskrivningen till att göra en egen garam masala....kardemumma stavas väl med r och inte kademumma!

Linda

2019-10-07

God, men hade gärna haft lite chilihetta.

Alex

2019-05-29

Gott!

Jeanette Hélene

2019-05-27

Gott!

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Rödbetsbiffar med mjukstekt purjolök och hirs

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Surimicakes med fries

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krämig citronpasta med fisk

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Lotta Lundgren - Couscous med tomat och fisk

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Black bean burger - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(195)
Spara recept

Köttgryta med ris

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Mozzarellabowl

Betyg
Betyg
(17)