Kikärtsbollar

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Vegetariska små bollar med smak av vitlök, spiskummin och färska kryddor. Goda aptitretare eller som tillbehör på buffén.

Tillagningstid: 20 minuter
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 820 g kikärter
  • 40 g purjolök i skivor
  • 2 vitlöksklyftor i skivor
  • 1 dl persilja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 4 msk örtkvistar, t ex persilja
  • 200 g gurka, i skivor

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Kör dem i matberedare med purjo, vitlök och persilja till en slät massa. Späd med lite vatten om massan blir för tjock. Smaka av med salt och kryddor.
  2. Rulla massan till bollar, cirka 1 matsked till varje. Ställ varje boll på en gurkskiva, gärna utstansad med ett kakmått. Fäst med en cocktailpinne och garnera eventuellt med en örtkvist.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klar strömming med örter

(2)

Gravad strömming med citrus och dill

(4)

Lerpottasill

(1)

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

(3)

Inlagd sill

(15)

Rimmad strömming med senapssås

(5)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 820 g kikärter
  • 40 g purjolök i skivor
  • 2 vitlöksklyftor i skivor
  • 1 dl persilja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 4 msk örtkvistar, t ex persilja
  • 200 g gurka, i skivor

Kikärtsbollar

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Vegetariska små bollar med smak av vitlök, spiskummin och färska kryddor. Goda aptitretare eller som tillbehör på buffén.

Tillagningstid: 20 minuter
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Kör dem i matberedare med purjo, vitlök och persilja till en slät massa. Späd med lite vatten om massan blir för tjock. Smaka av med salt och kryddor.
  2. Rulla massan till bollar, cirka 1 matsked till varje. Ställ varje boll på en gurkskiva, gärna utstansad med ett kakmått. Fäst med en cocktailpinne och garnera eventuellt med en örtkvist.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klar strömming med örter

(2)

Gravad strömming med citrus och dill

(4)

Lerpottasill

(1)

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

(3)

Inlagd sill

(15)

Rimmad strömming med senapssås

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies