Keftedes – lammfärsbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Biffar med persilja och oregano, smakar lika bra tillagade i ugn som i stekta i stekpanna.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 lök
  • 0.5 dl grovt hackad persilja
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk oregano
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom oljan i en skål. Låt färsen stå och vila i 10 minuter. Forma färsen till långsmala biffar, cirka 3 centimeter tjocka. Pensla med olivolja och stek dem i ugn i cirka 15 minuter. Eller stek i stekpanna cirka 5 minuter på varje sida.

Servering

Servera med extra persilja, tomatsallad, svarta oliver och naturell yoghurt (10%).

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annelie LIndeberg

2013-08-23

Jag tycker de verkar sakna den karräkeristiska spiskumminkryddan som gör dessa arabiska biffar till en riktig höjdare!

Coop

2012-05-14

T ex ris,couscous och bulgur passar bra. Tsatsiki smakar gott till lammfärsbiffarna.

Olle

2012-05-13

Vad äter man till detta? Vilka är tillbehören som syns vid sidan

Coop

2012-04-20

Den ska finhackas.

Paulina

2012-04-19

hur ska löken hackas?

Liknande recept

Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttbullar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Köttbullar i baconknyten

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 lök
  • 0.5 dl grovt hackad persilja
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk oregano
  • 1 msk olivolja

Keftedes – lammfärsbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Biffar med persilja och oregano, smakar lika bra tillagade i ugn som i stekta i stekpanna.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom oljan i en skål. Låt färsen stå och vila i 10 minuter. Forma färsen till långsmala biffar, cirka 3 centimeter tjocka. Pensla med olivolja och stek dem i ugn i cirka 15 minuter. Eller stek i stekpanna cirka 5 minuter på varje sida.

Servering

Servera med extra persilja, tomatsallad, svarta oliver och naturell yoghurt (10%).

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annelie LIndeberg

2013-08-23

Jag tycker de verkar sakna den karräkeristiska spiskumminkryddan som gör dessa arabiska biffar till en riktig höjdare!

Coop

2012-05-14

T ex ris,couscous och bulgur passar bra. Tsatsiki smakar gott till lammfärsbiffarna.

Olle

2012-05-13

Vad äter man till detta? Vilka är tillbehören som syns vid sidan

Coop

2012-04-20

Den ska finhackas.

Paulina

2012-04-19

hur ska löken hackas?

Liknande recept

Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttbullar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Köttbullar i baconknyten

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)