Karré med mango- och chilisås

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Fint kött med chilistrimlor serverat på basmatiris kokat i kokosmjölk och gardemumma.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g marinerad pigghamkarré (lemon smoke)
  • Sås:
  • 20 g chili och mango kryddblandning (Santa Maria)
  • 2 dl gräddfil
  • Kokosris:
  • 2 dl basmatiris
  • 1.6 dl kokosmjölk
  • 2.5 dl vatten
  • 5 st gröna kardemummakapslar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 80 g blandad sallad eller kokta haricots verts
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
  • 1 tsk örtkrydda, efter smak

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen och låt den dra i kylen medan riset kokar. Skölj riset. Koka det med kokosmjölk, vatten, öppnade kardemummakapslar och salt ca 20 minuter.
  2. Stek eller grilla under tiden köttbitarna ca 2 minuter per sida. Servera kött, sås och ris med grönsaker. Garnera med grönt.

Tips

Kardemummakapslarna går bra att byta ut till hel kardemumma, 5 kardemummakapsalr motsvarar 1 tsk hel kardemumma.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Snabblagad biff Stroganoff

(7)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g marinerad pigghamkarré (lemon smoke)
  • Sås:
  • 20 g chili och mango kryddblandning (Santa Maria)
  • 2 dl gräddfil
  • Kokosris:
  • 2 dl basmatiris
  • 1.6 dl kokosmjölk
  • 2.5 dl vatten
  • 5 st gröna kardemummakapslar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 80 g blandad sallad eller kokta haricots verts
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
  • 1 tsk örtkrydda, efter smak

Karré med mango- och chilisås

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Fint kött med chilistrimlor serverat på basmatiris kokat i kokosmjölk och gardemumma.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen och låt den dra i kylen medan riset kokar. Skölj riset. Koka det med kokosmjölk, vatten, öppnade kardemummakapslar och salt ca 20 minuter.
  2. Stek eller grilla under tiden köttbitarna ca 2 minuter per sida. Servera kött, sås och ris med grönsaker. Garnera med grönt.

Tips

Kardemummakapslarna går bra att byta ut till hel kardemumma, 5 kardemummakapsalr motsvarar 1 tsk hel kardemumma.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Snabblagad biff Stroganoff

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies