Karré med mango- och chilisås

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Fint kött med chilistrimlor serverat på basmatiris kokat i kokosmjölk och gardemumma.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 500 g marinerad pigghamkarré (lemon smoke)
  • Sås:
  • 20 g chili och mango kryddblandning (Santa Maria)
  • 2 dl gräddfil
  • Kokosris:
  • 2 dl basmatiris
  • 1.6 dl kokosmjölk
  • 2.5 dl vatten
  • 5 st gröna kardemummakapslar
  • Tillbehör:
  • 80 g blandad sallad eller kokta haricots verts
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
  • 1 tsk örtkrydda, efter smak

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen och låt den dra i kylen medan riset kokar. Skölj riset. Koka det med kokosmjölk, vatten, öppnade kardemummakapslar och salt ca 20 minuter.
  2. Stek eller grilla under tiden köttbitarna ca 2 minuter per sida. Servera kött, sås och ris med grönsaker. Garnera med grönt.

Tips

Kardemummakapslarna går bra att byta ut till hel kardemumma, 5 kardemummakapsalr motsvarar 1 tsk hel kardemumma.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabblagad biff Stroganoff

(5)

Japansk färs- och kålpanna

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g marinerad pigghamkarré (lemon smoke)
  • Sås:
  • 20 g chili och mango kryddblandning (Santa Maria)
  • 2 dl gräddfil
  • Kokosris:
  • 2 dl basmatiris
  • 1.6 dl kokosmjölk
  • 2.5 dl vatten
  • 5 st gröna kardemummakapslar
  • Tillbehör:
  • 80 g blandad sallad eller kokta haricots verts
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
  • 1 tsk örtkrydda, efter smak

Karré med mango- och chilisås

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Fint kött med chilistrimlor serverat på basmatiris kokat i kokosmjölk och gardemumma.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen och låt den dra i kylen medan riset kokar. Skölj riset. Koka det med kokosmjölk, vatten, öppnade kardemummakapslar och salt ca 20 minuter.
  2. Stek eller grilla under tiden köttbitarna ca 2 minuter per sida. Servera kött, sås och ris med grönsaker. Garnera med grönt.

Tips

Kardemummakapslarna går bra att byta ut till hel kardemumma, 5 kardemummakapsalr motsvarar 1 tsk hel kardemumma.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabblagad biff Stroganoff

(5)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies