Kardemummadoftande bulle i form

Betyg (1-5):
3.31 (39 betyg)

En saftig bulle med smak av kardemumma och glasyr med smak av citron. Toppad med mandelflarn.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 100 g smält smör
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl socker
  • 1 msk malen kardemumma
  • 6 dl vetemjöl eller dinkelsikt
  • Fyllning:
  • 100 g smör
  • 1 msk kardemumma
  • 1 dl råsocker
  • Glasyr:
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 dl florsocker
  • 100 g färskost
  • Topping:
  • 100 g flagad mandel

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i mjölken så degvätskan blir ljummen. Smula jästen i en bunke och lös upp den med degvätskan. Blanda i salt, socker och kardemumma och tillsätt nästan allt mjöl.
  2. Arbeta degen ca 10 min och låt jäsa övertäckt 1-1,5 timme . Häll den jästa degen i en bakform med bakplåtspapper. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och klicka, och tryck ner den i degen. Strö över flagad mandel.
  3. Grädda i ca 30 minuter, mitt i ugnen. Ta ut och låt bullen svalna något. Blanda samman ingredienserna till glasyren och ringla den över bullen. Bryt eller skär i lagom bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vanja

2013-10-06

Mycket god, rekommenderas.

Annika

2013-10-03

Är det verkligen rätt i receptet ? Jag hade i mkt mer mjöl än vad det stod i receptet och jag hade den i ugnen längre ändå väldigt kladdig. Bara att kasta. :-(

2012-10-14

Liknande recept

Ischoklad med kokosflakes

(3)

Varm chokladmjölk med kryddor

(0)

Fetaosttoast

(5)

Dubbla havreflarn med äpple och kanel

(9)

Saffransbulle med mandelmassa

(5)

Apelsinrutor med kokos och tranbär

(10)

Saffranspannkaka med mandel

(56)

Fruktkompott med ingefära och lime

(0)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 100 g smält smör
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl socker
  • 1 msk malen kardemumma
  • 6 dl vetemjöl eller dinkelsikt
  • Fyllning:
  • 100 g smör
  • 1 msk kardemumma
  • 1 dl råsocker
  • Glasyr:
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 dl florsocker
  • 100 g färskost
  • Topping:
  • 100 g flagad mandel

Kardemummadoftande bulle i form

Betyg (1-5):
3.31 (39 betyg)

En saftig bulle med smak av kardemumma och glasyr med smak av citron. Toppad med mandelflarn.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i mjölken så degvätskan blir ljummen. Smula jästen i en bunke och lös upp den med degvätskan. Blanda i salt, socker och kardemumma och tillsätt nästan allt mjöl.
  2. Arbeta degen ca 10 min och låt jäsa övertäckt 1-1,5 timme . Häll den jästa degen i en bakform med bakplåtspapper. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och klicka, och tryck ner den i degen. Strö över flagad mandel.
  3. Grädda i ca 30 minuter, mitt i ugnen. Ta ut och låt bullen svalna något. Blanda samman ingredienserna till glasyren och ringla den över bullen. Bryt eller skär i lagom bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vanja

2013-10-06

Mycket god, rekommenderas.

Annika

2013-10-03

Är det verkligen rätt i receptet ? Jag hade i mkt mer mjöl än vad det stod i receptet och jag hade den i ugnen längre ändå väldigt kladdig. Bara att kasta. :-(

2012-10-14

Liknande recept

Ischoklad med kokosflakes

(3)

Varm chokladmjölk med kryddor

(0)

Fetaosttoast

(5)

Dubbla havreflarn med äpple och kanel

(9)

Saffransbulle med mandelmassa

(5)

Apelsinrutor med kokos och tranbär

(10)

Saffranspannkaka med mandel

(56)

Fruktkompott med ingefära och lime

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies