Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.57 (14 betyg)

Hemligheten sitter i såsen.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g benfri fläskkotlett eller fläskfilé
  • 5 msk socker, gärna rårörsocker
  • 1 msk grovriven ingefära
  • 4 msk soja
  • 2 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 3 stjärnanis
  • Sallad:
  • 100 g salladsblad
  • 4 tunt skivade salladslökar
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 0.5 dl färsk koriander
  • 3 tomater, i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 800 g potatis, kokt

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda socker, ingefära, soja, fisksås, limesaft, chili och anis i en vid gryta. Koka på svag värme tills blandningen tjocknat något, 3-4 minuter. Lägg i köttet och koka tills det precis är genomkokt, ca 4 minuter.
  2. Ta upp köttet, koka såsen till den tjocknat något och låt allt kallna. Skär köttet i bitar och blanda med den kalla såsen.
  3. Blanda ingredienserna till salladen. Servera den till det kalla köttet och såsen och varm potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 500 g benfri fläskkotlett eller fläskfilé
  • 5 msk socker, gärna rårörsocker
  • 1 msk grovriven ingefära
  • 4 msk soja
  • 2 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 3 stjärnanis
  • Sallad:
  • 100 g salladsblad
  • 4 tunt skivade salladslökar
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 0.5 dl färsk koriander
  • 3 tomater, i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 800 g potatis, kokt

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.57 (14 betyg)

Hemligheten sitter i såsen.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda socker, ingefära, soja, fisksås, limesaft, chili och anis i en vid gryta. Koka på svag värme tills blandningen tjocknat något, 3-4 minuter. Lägg i köttet och koka tills det precis är genomkokt, ca 4 minuter.
  2. Ta upp köttet, koka såsen till den tjocknat något och låt allt kallna. Skär köttet i bitar och blanda med den kalla såsen.
  3. Blanda ingredienserna till salladen. Servera den till det kalla köttet och såsen och varm potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)