Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg (1-5):
3.54 (13 betyg)

Hemligheten sitter i såsen.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 500 g benfri fläskkotlett eller fläskfilé
  • 5 msk socker, gärna rårörsocker
  • 1 msk grovriven ingefära
  • 4 msk soja
  • 2 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 3 stjärnanis
  • Sallad:
  • 100 g salladsblad
  • 4 tunt skivade salladslökar
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 0.5 dl färsk koriander
  • 3 tomater, i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 800 g potatis, kokt

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda socker, ingefära, soja, fisksås, limesaft, chili och anis i en vid gryta. Koka på svag värme tills blandningen tjocknat något, 3-4 minuter. Lägg i köttet och koka tills det precis är genomkokt, ca 4 minuter.
  2. Ta upp köttet, koka såsen till den tjocknat något och låt allt kallna. Skär köttet i bitar och blanda med den kalla såsen.
  3. Blanda ingredienserna till salladen. Servera den till det kalla köttet och såsen och varm potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Pulled pork i hamburgerbröd

(9)

Julglaserade revbensspjäll

(12)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Kryddiga honungsribs

(17)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Dillkött

(18)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 500 g benfri fläskkotlett eller fläskfilé
  • 5 msk socker, gärna rårörsocker
  • 1 msk grovriven ingefära
  • 4 msk soja
  • 2 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 3 stjärnanis
  • Sallad:
  • 100 g salladsblad
  • 4 tunt skivade salladslökar
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 0.5 dl färsk koriander
  • 3 tomater, i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 800 g potatis, kokt

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg (1-5):
3.54 (13 betyg)

Hemligheten sitter i såsen.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda socker, ingefära, soja, fisksås, limesaft, chili och anis i en vid gryta. Koka på svag värme tills blandningen tjocknat något, 3-4 minuter. Lägg i köttet och koka tills det precis är genomkokt, ca 4 minuter.
  2. Ta upp köttet, koka såsen till den tjocknat något och låt allt kallna. Skär köttet i bitar och blanda med den kalla såsen.
  3. Blanda ingredienserna till salladen. Servera den till det kalla köttet och såsen och varm potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Pulled pork i hamburgerbröd

(9)

Julglaserade revbensspjäll

(12)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Kryddiga honungsribs

(17)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Dillkött

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies