För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kantarellsmörgås

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Skogens guld är de gula kantarellerna. Bjud på en lyxig kantarellsmörgås och toppa med en bredbar smakrik ostcrème. En kryddig kålsallad passar även utmärkt till!

Tillagningstid: 20 min
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g färska kantareller
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • smör, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • 4 brödskivor
  • 1 förpackning bredbar ost, Allerum Crème Svensk Karaktär (à 125 g)
  • färsk timjan, till garnering
  • Kålsallad:
  • 300 g strimlad vitkål Hackat & Klart
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 tsk rosépeppar, smulad
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till salladen.
  2. Rensa och skär kantarellerna i mindre bitar. Stek svamp och lök i smör tills de mjuknat och fått färg, salta och peppra.
  3. Stek eller rosta brödskivorna till fin färg. Fördela svamp och färskost på brödskivorna. Garnera med timjan och servera med kålsalladen.

Tips

Blanda osten med svampen i pannan så blir den som stuvad, eller bred den på brödskivorna!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillade ägg på salladsbädd

(4)

Avokadosoppa med kantareller

(21)

Kantarellcrêpes med Västerbottensost och citrusdressad rucola

(10)

Halloumispett med svamp och zucchini

(0)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 150 g färska kantareller
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • smör, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • 4 brödskivor
  • 1 förpackning bredbar ost, Allerum Crème Svensk Karaktär (à 125 g)
  • färsk timjan, till garnering
  • Kålsallad:
  • 300 g strimlad vitkål Hackat & Klart
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 tsk rosépeppar, smulad
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt

Kantarellsmörgås

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Skogens guld är de gula kantarellerna. Bjud på en lyxig kantarellsmörgås och toppa med en bredbar smakrik ostcrème. En kryddig kålsallad passar även utmärkt till!

Tillagningstid: 20 min
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till salladen.
  2. Rensa och skär kantarellerna i mindre bitar. Stek svamp och lök i smör tills de mjuknat och fått färg, salta och peppra.
  3. Stek eller rosta brödskivorna till fin färg. Fördela svamp och färskost på brödskivorna. Garnera med timjan och servera med kålsalladen.

Tips

Blanda osten med svampen i pannan så blir den som stuvad, eller bred den på brödskivorna!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillade ägg på salladsbädd

(4)

Avokadosoppa med kantareller

(21)

Kantarellcrêpes med Västerbottensost och citrusdressad rucola

(10)

Halloumispett med svamp och zucchini

(0)