
Kantarellsmörgås
Betyg (1-5):
Skogens guld är de gula kantarellerna. Bjud på en lyxig kantarellsmörgås och toppa med en bredbar smakrik ostcrème. En kryddig kålsallad passar även utmärkt till!
Tillagningstid: 20 min
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 150 g färska kantareller
- 1 schalottenlök, finhackad
- smör, till stekning
- salt och svartpeppar
- 4 brödskivor
- 1 förpackning bredbar ost, Allerum Crème Svensk Karaktär (à 125 g)
- färsk timjan, till garnering
- Kålsallad:
- 300 g strimlad vitkål Hackat & Klart
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- 2 tsk rosépeppar, smulad
- 2 msk rapsolja
- 2 msk vatten
- 2 tsk ättiksprit (12 %)
- 2 tsk flytande honung
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
- Blanda ingredienserna till salladen.
- Rensa och skär kantarellerna i mindre bitar. Stek svamp och lök i smör tills de mjuknat och fått färg, salta och peppra.
- Stek eller rosta brödskivorna till fin färg. Fördela svamp och färskost på brödskivorna. Garnera med timjan och servera med kålsalladen.
Tips

Blanda osten med svampen i pannan så blir den som stuvad, eller bred den på brödskivorna!
Liknande recept
Kantarellsmörgås
Betyg (1-5):
Skogens guld är de gula kantarellerna. Bjud på en lyxig kantarellsmörgås och toppa med en bredbar smakrik ostcrème. En kryddig kålsallad passar även utmärkt till!
Tillagningstid: 20 min
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda ingredienserna till salladen.
- Rensa och skär kantarellerna i mindre bitar. Stek svamp och lök i smör tills de mjuknat och fått färg, salta och peppra.
- Stek eller rosta brödskivorna till fin färg. Fördela svamp och färskost på brödskivorna. Garnera med timjan och servera med kålsalladen.
Tips

Blanda osten med svampen i pannan så blir den som stuvad, eller bred den på brödskivorna!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!