För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kantarellrisotto

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

Fantastisk god risotto med kantareller, vin och parmesan. Passar perfekt som härlig höstmiddag.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 250 g kantareller, borstade
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl arborioris eller annat risottoris
  • 7 dl varmt vatten
  • 2 msk svampfond eller kycklingfond
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 msk smör eller olivolja
  • 3 dl hyvlad parmesan, till servering
  • färsk timjan, till servering

Gör så här

  1. Fräs lök i smör i en gryta. Tillsätt svampen och höj värmen. Stek under omrörning tills svampen vätskat av sig och fått fin färg. Salta och peppra och rör ner riset. Mät upp vattnet och blanda med fonden. Häll vinet på riset och tillsätt ca 1 dl av buljongen. Sänk värmen och låt sjuda.
  2. Häll i mer buljong allteftersom den kokat in i riset. När vätskan nästan kokat in och riset fortfarande har lite tuggmotstånd är risotton klar. Rör ner smör eller olja. Servera direkt och toppa med hyvlad parmesan och färsk timjan.

Tips

Stek några av svamparna extra knapriga och lägg ovanpå vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp

(5)

Pasta med svampsås

(17)

Stora köttbullar i svampsås

(21)

Portabello- och aubergineburgare

(3)

Köttfärssås med sidfläsk

(85)

Krämig köttfärssås med champinjoner

(83)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(15)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 250 g kantareller, borstade
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl arborioris eller annat risottoris
  • 7 dl varmt vatten
  • 2 msk svampfond eller kycklingfond
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 msk smör eller olivolja
  • 3 dl hyvlad parmesan, till servering
  • färsk timjan, till servering

Kantarellrisotto

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

Fantastisk god risotto med kantareller, vin och parmesan. Passar perfekt som härlig höstmiddag.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök i smör i en gryta. Tillsätt svampen och höj värmen. Stek under omrörning tills svampen vätskat av sig och fått fin färg. Salta och peppra och rör ner riset. Mät upp vattnet och blanda med fonden. Häll vinet på riset och tillsätt ca 1 dl av buljongen. Sänk värmen och låt sjuda.
  2. Häll i mer buljong allteftersom den kokat in i riset. När vätskan nästan kokat in och riset fortfarande har lite tuggmotstånd är risotton klar. Rör ner smör eller olja. Servera direkt och toppa med hyvlad parmesan och färsk timjan.

Tips

Stek några av svamparna extra knapriga och lägg ovanpå vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp

(5)

Pasta med svampsås

(17)

Stora köttbullar i svampsås

(21)

Portabello- och aubergineburgare

(3)

Köttfärssås med sidfläsk

(85)

Krämig köttfärssås med champinjoner

(83)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(15)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)