Kantarellpizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Bästa tilltugget eller förätten, Färdig pizzabotten som grillas på en pizzasten och toppas med ricotta, kantareller och parmesan och persilja.

Tillagningstid: 25 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 stenugnsbakade pizzabottnar
  • 300 g kantareller, rensade
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • 250 g ricotta
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 40 g parmesan, hyvlad
  • 0.5 dl hackad färsk persilja
  • citronskal

Gör så här

  1. Stek kantarellerna i smör på hög värme under omrörning. Tillsätt vitlök i slutet och salta och peppra.
  2. Bred ricotta på pizzabottnarna och toppa med kantareller och salladslök.
  3. Smula över salt och dra några varv med pepparkvarnen. Hetta upp pizzastenen på grillen och grilla pizzorna under lock ca 5 min.
  4. Toppa med hyvlad parmesan, persilja och finrivet citronskal (endast det gula).

Tips

Gott att servera som tilltugg till fördrinken i väntan på grillmaten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 stenugnsbakade pizzabottnar
  • 300 g kantareller, rensade
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • 250 g ricotta
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 40 g parmesan, hyvlad
  • 0.5 dl hackad färsk persilja
  • citronskal

Kantarellpizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Bästa tilltugget eller förätten, Färdig pizzabotten som grillas på en pizzasten och toppas med ricotta, kantareller och parmesan och persilja.

Tillagningstid: 25 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kantarellerna i smör på hög värme under omrörning. Tillsätt vitlök i slutet och salta och peppra.
  2. Bred ricotta på pizzabottnarna och toppa med kantareller och salladslök.
  3. Smula över salt och dra några varv med pepparkvarnen. Hetta upp pizzastenen på grillen och grilla pizzorna under lock ca 5 min.
  4. Toppa med hyvlad parmesan, persilja och finrivet citronskal (endast det gula).

Tips

Gott att servera som tilltugg till fördrinken i väntan på grillmaten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!