Kantarellpaj med västerbottensost

Betyg (1-5):
3.04 (91 betyg)

Ett utmärkt tillbehör på kräftskivan, eller ett alternativ till den som inte är så förtjust i kräftor.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º-175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 1.5 dl vetemjöl special med fullkorn
  • 1.5 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 400 g färsk bladspenat
  • 2 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 3 skalade hackade knipplökar, gärna röda
  • 0.5 tsk riven muskot
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 5 dl trattkantareller eller gula kantareller
  • smör
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 250 g riven västerbottensost
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg mjöl, salt, smör och timjan i en matberedare och kör i 6-7 sekunder till stora smulor. Tillsätt vattnet och starta maskinen igen. Stanna så fort degsmulorna börjar bli en klump. Eller blanda snabbt samman allt för hand.
  2. Tryck ut degen i en springform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Ställ in i frysen 30 minuter. Förgrädda sedan i 200 grader, i 10 minuter.

Fyllning

  1. Skölj spenaten. Koka upp vatten och salt. Lägg i spenaten och koka den någon minut. Häll bort kokspadet och låt spenaten rinna av. Pressa bort överflödig vätska.
  2. Fräs spenaten i smör med löken. Krydda med liten riven muskot, salt och peppar. Lägg spenat- och lökblandningen åt sidan. Stek svampen i smör och lägg åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk, rör ner osten och smaksätt med lite salt och peppar. Lägg svamp och spenat i pajskalet, häll äggstanningen över fyllningen och grädda pajen 30-40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninni Heden

2012-08-21

500 gr färska kantareller blir ungefär 330 gr förvällda enligt min våg

Helena Steen

2012-08-20

Hur mycket i vikt motsvarar 5 dl kantareller. Mina är redan hackade och förvällda. Tacksam för svar före fredag om möjligt. Spännande recept!

Liknande recept

Västerbottenspaj med kantarellcréme - Coop

(24)

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème - Coop

(12)
17 st
  • Pajdeg:
  • 1.5 dl vetemjöl special med fullkorn
  • 1.5 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 400 g färsk bladspenat
  • 2 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 3 skalade hackade knipplökar, gärna röda
  • 0.5 tsk riven muskot
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 5 dl trattkantareller eller gula kantareller
  • smör
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 250 g riven västerbottensost
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Kantarellpaj med västerbottensost

Betyg (1-5):
3.04 (91 betyg)

Ett utmärkt tillbehör på kräftskivan, eller ett alternativ till den som inte är så förtjust i kräftor.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º-175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg mjöl, salt, smör och timjan i en matberedare och kör i 6-7 sekunder till stora smulor. Tillsätt vattnet och starta maskinen igen. Stanna så fort degsmulorna börjar bli en klump. Eller blanda snabbt samman allt för hand.
  2. Tryck ut degen i en springform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Ställ in i frysen 30 minuter. Förgrädda sedan i 200 grader, i 10 minuter.

Fyllning

  1. Skölj spenaten. Koka upp vatten och salt. Lägg i spenaten och koka den någon minut. Häll bort kokspadet och låt spenaten rinna av. Pressa bort överflödig vätska.
  2. Fräs spenaten i smör med löken. Krydda med liten riven muskot, salt och peppar. Lägg spenat- och lökblandningen åt sidan. Stek svampen i smör och lägg åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk, rör ner osten och smaksätt med lite salt och peppar. Lägg svamp och spenat i pajskalet, häll äggstanningen över fyllningen och grädda pajen 30-40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninni Heden

2012-08-21

500 gr färska kantareller blir ungefär 330 gr förvällda enligt min våg

Helena Steen

2012-08-20

Hur mycket i vikt motsvarar 5 dl kantareller. Mina är redan hackade och förvällda. Tacksam för svar före fredag om möjligt. Spännande recept!

Liknande recept

Västerbottenspaj med kantarellcréme - Coop

(24)

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème - Coop

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies