Kantarellmacka med ädelost och senapsdressing

Betyg (1-5):
2.33 (6 betyg)

Superenkelt och fantastiskt gott att servera en enkel svampsmörgås som förrätt, särskilt härligt om man plockat svampen själv.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 aubergine, i bitar
  • 2 palsternackor, i skivor
  • 400 g kantareller
  • 1 msk färsk timjan, repade blad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 ciabatta
  • 120 g romansallad
  • Dressing:
  • 100 g smulad ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 ägg, endast gula

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt oljan i en stor stekpanna. Stek först auberginen, lägg sedan i palsternackan och sist kantarellerna. Tillsätt timjan, salt och peppar.
  2. Grilla eventuellt brödet högt upp i ugnen. Fördela salladen på bröden och lägg på kantarellfräset. Blanda alla ingredienser till dressingen, spara lite ädelost till garnering. Ringla dressingen över mackorna och garnera med ädelost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kantarellmacka med taleggioost

(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 aubergine, i bitar
  • 2 palsternackor, i skivor
  • 400 g kantareller
  • 1 msk färsk timjan, repade blad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 ciabatta
  • 120 g romansallad
  • Dressing:
  • 100 g smulad ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 ägg, endast gula

Kantarellmacka med ädelost och senapsdressing

Betyg (1-5):
2.33 (6 betyg)

Superenkelt och fantastiskt gott att servera en enkel svampsmörgås som förrätt, särskilt härligt om man plockat svampen själv.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt oljan i en stor stekpanna. Stek först auberginen, lägg sedan i palsternackan och sist kantarellerna. Tillsätt timjan, salt och peppar.
  2. Grilla eventuellt brödet högt upp i ugnen. Fördela salladen på bröden och lägg på kantarellfräset. Blanda alla ingredienser till dressingen, spara lite ädelost till garnering. Ringla dressingen över mackorna och garnera med ädelost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kantarellmacka med taleggioost

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies