Kanelchokladtårta med tryffeltäcke

Betyg (1-5):
4.33 (15 betyg)

Recept av Maria Granefelt

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 2 ägg
  • 1.5 dl finmalet rörsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Tryffeltäcke
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret.
  2. Vispa ägg och socker. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda sedan ner den smälta chokladen.
  3. Smöra och bröa en rund form, ca 20 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Kakan ska fortfarande vara ganska lös. Låt svalna i formen.

Tryffeltäcke:

  1. Värm grädden i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i grädden under omrörning. Tillsätt smöret.
  2. Rör till en jämn smet. Bred ut på kakan och låt stelna. (Pudra ev med kakao.)

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elinor

2018-04-19

Jättegod! Dekorera även med blåbär som passa väldigt bra till

Adriana Ramirez

2017-05-22

Delicious!

Liknande recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Smarriga havrekorgar

(0)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(22)

Hallontarte

(34)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Bärbägare

(14)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 2 ägg
  • 1.5 dl finmalet rörsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Tryffeltäcke
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 25 g smör

Kanelchokladtårta med tryffeltäcke

Betyg (1-5):
4.33 (15 betyg)

Recept av Maria Granefelt

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret.
  2. Vispa ägg och socker. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda sedan ner den smälta chokladen.
  3. Smöra och bröa en rund form, ca 20 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Kakan ska fortfarande vara ganska lös. Låt svalna i formen.

Tryffeltäcke:

  1. Värm grädden i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i grädden under omrörning. Tillsätt smöret.
  2. Rör till en jämn smet. Bred ut på kakan och låt stelna. (Pudra ev med kakao.)

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elinor

2018-04-19

Jättegod! Dekorera även med blåbär som passa väldigt bra till

Adriana Ramirez

2017-05-22

Delicious!

Liknande recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Smarriga havrekorgar

(0)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(22)

Hallontarte

(34)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Bärbägare

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies