Kanelchokladtårta med tryffeltäcke

Betyg (1-5):
4.29 (14 betyg)

Recept av Maria Granefelt

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 2 ägg
  • 1.5 dl finmalet rörsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • Tryffeltäcke
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret.
  2. Vispa ägg och socker. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda sedan ner den smälta chokladen.
  3. Smöra och bröa en rund form, ca 20 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Kakan ska fortfarande vara ganska lös. Låt svalna i formen.

Tryffeltäcke:

  1. Värm grädden i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i grädden under omrörning. Tillsätt smöret.
  2. Rör till en jämn smet. Bred ut på kakan och låt stelna. (Pudra ev med kakao.)

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elinor

2018-04-19

Jättegod! Dekorera även med blåbär som passa väldigt bra till

Adriana Ramirez

2017-05-22

Delicious!

Liknande recept

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 2 ägg
  • 1.5 dl finmalet rörsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • Tryffeltäcke
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 25 g smör

Kanelchokladtårta med tryffeltäcke

Betyg (1-5):
4.29 (14 betyg)

Recept av Maria Granefelt

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret.
  2. Vispa ägg och socker. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda sedan ner den smälta chokladen.
  3. Smöra och bröa en rund form, ca 20 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Kakan ska fortfarande vara ganska lös. Låt svalna i formen.

Tryffeltäcke:

  1. Värm grädden i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i grädden under omrörning. Tillsätt smöret.
  2. Rör till en jämn smet. Bred ut på kakan och låt stelna. (Pudra ev med kakao.)

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elinor

2018-04-19

Jättegod! Dekorera även med blåbär som passa väldigt bra till

Adriana Ramirez

2017-05-22

Delicious!

Liknande recept

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies