
Kanel- och apelsinglaserad palsternacka
Betyg (1-5):
Matiga tillbehör är tacksamt när man vill dra ner på köttet. Det här smakar jul så in i Norden.
Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (6)
- 800 g palsternacka
- 3 msk smör
- 1 apelsin, pressad saft
- 2 msk rörsocker, gärna finkornigt
- 2 krm malen kanel
- 1 tsk mortlad peppar, gärna olika sorter som rosé- och svartpeppar
Gör så här
- Skala palsternackorna och dela i lika stora stavar, ca 5 cm. Koka dem knappt klara i lättsaltat vatten, ca 5 min. Låt rinna av.
- Stek palsternackorna i smör tills de får lite färg. Pressa över apelsinsaften och strö över socker, kanel och peppar. Stek tills palsternackan är vackert glaserad och vätskan kokat in. Smaka av med salt.
Tips

Använd en rymlig stekpanna och vänd runt, då sockret lätt bränns.
Liknande recept
Kanel- och apelsinglaserad palsternacka
Betyg (1-5):
Matiga tillbehör är tacksamt när man vill dra ner på köttet. Det här smakar jul så in i Norden.
Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala palsternackorna och dela i lika stora stavar, ca 5 cm. Koka dem knappt klara i lättsaltat vatten, ca 5 min. Låt rinna av.
- Stek palsternackorna i smör tills de får lite färg. Pressa över apelsinsaften och strö över socker, kanel och peppar. Stek tills palsternackan är vackert glaserad och vätskan kokat in. Smaka av med salt.
Tips

Använd en rymlig stekpanna och vänd runt, då sockret lätt bränns.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Gunilla
2016-02-10
Jättegott!