Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

Betyg (1-5):
3.69 (13 betyg)

Matiga tillbehör är tacksamt när man vill dra ner på köttet. Det här smakar jul så in i Norden.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 800 g palsternacka
  • 3 msk smör
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 2 msk rörsocker, gärna finkornigt
  • 2 krm malen kanel
  • 1 tsk mortlad peppar, gärna olika sorter som rosé- och svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skala palsternackorna och dela i lika stora stavar, ca 5 cm. Koka dem knappt klara i lättsaltat vatten, ca 5 min. Låt rinna av.
  2. Stek palsternackorna i smör tills de får lite färg. Pressa över apelsinsaften och strö över socker, kanel och peppar. Stek tills palsternackan är vackert glaserad och vätskan kokat in. Smaka av med salt.

Tips

Använd en rymlig stekpanna och vänd runt, då sockret lätt bränns.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2016-02-10

Jättegott!

Liknande recept

Kanapé med saffransfärskost och apelsin

(3)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)

Ananassalsa

(0)

Rökta räkor med två sorters aioli

(5)

Räkor med mango, chili och koriander

(57)

Sotade lökar med örtsmör

(0)

Chili- och vitlöksmarinerade gröna oliver

(7)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 800 g palsternacka
  • 3 msk smör
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 2 msk rörsocker, gärna finkornigt
  • 2 krm malen kanel
  • 1 tsk mortlad peppar, gärna olika sorter som rosé- och svartpeppar
  • salt

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

Betyg (1-5):
3.69 (13 betyg)

Matiga tillbehör är tacksamt när man vill dra ner på köttet. Det här smakar jul så in i Norden.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala palsternackorna och dela i lika stora stavar, ca 5 cm. Koka dem knappt klara i lättsaltat vatten, ca 5 min. Låt rinna av.
  2. Stek palsternackorna i smör tills de får lite färg. Pressa över apelsinsaften och strö över socker, kanel och peppar. Stek tills palsternackan är vackert glaserad och vätskan kokat in. Smaka av med salt.

Tips

Använd en rymlig stekpanna och vänd runt, då sockret lätt bränns.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2016-02-10

Jättegott!

Liknande recept

Kanapé med saffransfärskost och apelsin

(3)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)

Ananassalsa

(0)

Rökta räkor med två sorters aioli

(5)

Räkor med mango, chili och koriander

(57)

Sotade lökar med örtsmör

(0)

Chili- och vitlöksmarinerade gröna oliver

(7)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies