Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Vegetariska bönbiffar som serveras i ett kålblad med ris och koriander.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl jasminris
  • 500 g vitkålshuvud
  • 800 g kidneybönor, kokta (på burk)
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • grillolja
  • Till servering
  • 1 dl majonnäs
  • srirachasås
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Plocka loss några hela blad (300 g) från kålen och riv resten (200 g) grovt. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa slätt med en stavmixer.
  2. Blanda bönorna med den rivna kålen, ägg, ströbröd, vitlök, salt och peppar. Forma till ca 20 små biffar med blöta händer.
  3. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Lägg de hela kålbladen i det kokande vattnet och koka tills de är mjuka, ca 3 min. Skölj bladen i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Pensla biffarna med grillolja och grilla eller stek tills de är genomvarma och har fin färg, ca 4 min. Servera riset och biffarna inlindade i kålbladen. Toppa med majonnäs, srirachasås och koriander.

Tips

Även gott att servera i tortilla- eller pitabröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-08-20

Jättegoda! till och med min köttälskande make gillade dom skarpt :) dock blev biffarna lösa och gick sönder lite vid stekning så frågan är om man ska göra dom lite i förväg och ha i kylen så att dom blir fastare eller om man ska ha i lite potatismjöl kanske. Ska testa nästa gång för det här kommer att lagas snart igen.

Liknande recept

Spara recept

Rotfrukstplättar med kokosmjölk och ingefära

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Mexikansk tacopanna

Betyg
Betyg
(130)
Spara recept

Köttfärssås med linser

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Rostad rotselleri med brynt smör och potatismos

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Linsburgare

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Ungersk kebab

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Ljummen linssallad

Betyg
Betyg
(41)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl jasminris
  • 500 g vitkålshuvud
  • 800 g kidneybönor, kokta (på burk)
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • grillolja
  • Till servering
  • 1 dl majonnäs
  • srirachasås
  • 1 kruka färsk koriander

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Vegetariska bönbiffar som serveras i ett kålblad med ris och koriander.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Plocka loss några hela blad (300 g) från kålen och riv resten (200 g) grovt. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa slätt med en stavmixer.
  2. Blanda bönorna med den rivna kålen, ägg, ströbröd, vitlök, salt och peppar. Forma till ca 20 små biffar med blöta händer.
  3. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Lägg de hela kålbladen i det kokande vattnet och koka tills de är mjuka, ca 3 min. Skölj bladen i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Pensla biffarna med grillolja och grilla eller stek tills de är genomvarma och har fin färg, ca 4 min. Servera riset och biffarna inlindade i kålbladen. Toppa med majonnäs, srirachasås och koriander.

Tips

Även gott att servera i tortilla- eller pitabröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-08-20

Jättegoda! till och med min köttälskande make gillade dom skarpt :) dock blev biffarna lösa och gick sönder lite vid stekning så frågan är om man ska göra dom lite i förväg och ha i kylen så att dom blir fastare eller om man ska ha i lite potatismjöl kanske. Ska testa nästa gång för det här kommer att lagas snart igen.

Liknande recept

Spara recept

Rotfrukstplättar med kokosmjölk och ingefära

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Mexikansk tacopanna

Betyg
Betyg
(130)
Spara recept

Köttfärssås med linser

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Rostad rotselleri med brynt smör och potatismos

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Linsburgare

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Ungersk kebab

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Ljummen linssallad

Betyg
Betyg
(41)