Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Vegetariska bönbiffar som serveras i ett kålblad med ris och koriander.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 dl jasminris
  • 500 g vitkålshuvud
  • 800 g kidneybönor, kokta (på burk)
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • grillolja
  • Till servering
  • 1 dl majonnäs
  • srirachasås
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Plocka loss några hela blad (300 g) från kålen och riv resten (200 g) grovt. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa slätt med en stavmixer.
  2. Blanda bönorna med den rivna kålen, ägg, ströbröd, vitlök, salt och peppar. Forma till ca 20 små biffar med blöta händer.
  3. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Lägg de hela kålbladen i det kokande vattnet och koka tills de är mjuka, ca 3 min. Skölj bladen i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Pensla biffarna med grillolja och grilla eller stek tills de är genomvarma och har fin färg, ca 4 min. Servera riset och biffarna inlindade i kålbladen. Toppa med majonnäs, srirachasås och koriander.

Tips

Även gott att servera i tortilla- eller pitabröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl jasminris
  • 500 g vitkålshuvud
  • 800 g kidneybönor, kokta (på burk)
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • grillolja
  • Till servering
  • 1 dl majonnäs
  • srirachasås
  • 1 kruka färsk koriander

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Vegetariska bönbiffar som serveras i ett kålblad med ris och koriander.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Plocka loss några hela blad (300 g) från kålen och riv resten (200 g) grovt. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa slätt med en stavmixer.
  2. Blanda bönorna med den rivna kålen, ägg, ströbröd, vitlök, salt och peppar. Forma till ca 20 små biffar med blöta händer.
  3. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Lägg de hela kålbladen i det kokande vattnet och koka tills de är mjuka, ca 3 min. Skölj bladen i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Pensla biffarna med grillolja och grilla eller stek tills de är genomvarma och har fin färg, ca 4 min. Servera riset och biffarna inlindade i kålbladen. Toppa med majonnäs, srirachasås och koriander.

Tips

Även gott att servera i tortilla- eller pitabröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies