Kålrotslåda med brynt smör

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Kålrotsspaghetti blandat med ingefära, grädde och brynt smör, och gratineras i ugnen blir fantastiskt gott. Perfekt att servera som tillbehör på buffén.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 500 g kålrotsspaghetti Hackat och Klart
  • smör, till stekning
  • salt
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1.5 dl grädde
  • 30 g smör
  • 1 dl panko ströbröd
  • timjan eller oregano, till garnering

Gör så här

  1. Fräs kålroten i smör tills den sjunker ihop något. Ta pannan från värmen och vänd runt med ingefära. Smaka av med salt. Lägg över i en ugnsform och häll på grädde.
  2. Smält och bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Strö panko över kålroten och ringla över det brynta smöret. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min. Garnera med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegspizza med morot

(3)

Frasig minipizza

(19)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Surkålscoleslaw med gula russin

(40)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g kålrotsspaghetti Hackat och Klart
  • smör, till stekning
  • salt
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1.5 dl grädde
  • 30 g smör
  • 1 dl panko ströbröd
  • timjan eller oregano, till garnering

Kålrotslåda med brynt smör

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Kålrotsspaghetti blandat med ingefära, grädde och brynt smör, och gratineras i ugnen blir fantastiskt gott. Perfekt att servera som tillbehör på buffén.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs kålroten i smör tills den sjunker ihop något. Ta pannan från värmen och vänd runt med ingefära. Smaka av med salt. Lägg över i en ugnsform och häll på grädde.
  2. Smält och bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Strö panko över kålroten och ringla över det brynta smöret. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min. Garnera med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegspizza med morot

(3)

Frasig minipizza

(19)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Surkålscoleslaw med gula russin

(40)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies