
Kålpudding med ris
Servera kålpuddingen med kokt potais, lingonsylt och gurksallad.
- 600 g vitkål
- 1.5 liter vatten
- 2 msk sirap
- 1 msk soja
- 300 g blandfärs
- 1.5 dl kokt ris
- 1 ägg
- 1 krm vitpeppar
- 1 tsk timjan
- 2 dl mjölk
- 0.5 dl hackad persilja
- 1 tsk salt
- Tillbehör:
- 600 g kokt potatis
- 2 dl lingonsylt
- 2 dl gurksallad
Gör så här
- Skär kålen i små bitar. Koka den i lätt saltat vatten cirka 5 minuter. Låt kålen rinna av och blanda den sedan med sirap och soja.
- Blanda färsen med ris, ägg, salt, kryddor och mjölk till en lös färs.
- Sätt ugnen på 250 grader. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred på färsen, strö över persiljan och överst resten av kålen.
- Ställ in formen i mitt i ugnen. Sänk värmen till 200° och grädda puddingen cirka 45 minuter.
- Servera med tillbehören.
Liknande recept
Kålpudding med ris
Servera kålpuddingen med kokt potais, lingonsylt och gurksallad.
Gör så här
- Skär kålen i små bitar. Koka den i lätt saltat vatten cirka 5 minuter. Låt kålen rinna av och blanda den sedan med sirap och soja.
- Blanda färsen med ris, ägg, salt, kryddor och mjölk till en lös färs.
- Sätt ugnen på 250 grader. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred på färsen, strö över persiljan och överst resten av kålen.
- Ställ in formen i mitt i ugnen. Sänk värmen till 200° och grädda puddingen cirka 45 minuter.
- Servera med tillbehören.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-02-15
Det här receptet liknar mycket det perfekta receptet i Vår kokbok. Praktiskt att koka i stället för att bryna. Ett tips. Blanda hälften eller 2/3-delar av kålen med köttfärssmeten (som skall vara riktigt lös). Lägg resten av kålen ovanpå. Sen kan man strimla på lite sirap och lägga smörklickar ovanpå, så bryner den kålen fint.
2016-01-14
"Vem är du, vem är jag?" = ditt namn, din kommentar. Posta MIN kommentar Annars bra idé att koka kålen, blir snällare mot magen. Men - persiljan ska ju inte hettas upp - eller?
2015-10-06
Går den att förbered? Att lägga ihopa den helt och sen vänta i kylen tills den ska in i ugnen?
2015-01-11
Mycket gott! Använde dock ej sirap och jag stekte vitkålen på svag värme 10 minuter istället för att koka den. Tog fläskfärs istället för blandfärs men resultatet blev fantastiskt!
2014-08-22
gott gott lättlagat
2013-12-30
@berit Det ska vara kinesisk soja, men det går bra med japansk också.
2013-12-27
När det står soja i ett recept,menar ni då kinesisk soja eller japansk? Det är nämnligen stor skillnad. Jag bor i USA så här finns inte vad som kallas soja i Sverige. Här finns bara japansk, Kikkoman etc. Det är svårt att veta vad jag skall använda. Det skuklle hjälpa om ni specifierade.
2013-09-19
@Kerstin Vi har ett tillfälligt fel på våra recept, decimaltecknet visas inte. Vi rättar det så snabbt som möjligt.
2013-09-18
Dåligt korrläst, visserligen fattar man väl att man inte ska ha 15 liter vatten till kålkoket eller 15 dl ris. Men jag blir ju osäker på om andra siffror halkat snett också
2012-08-07
Underbar god kålpudding
2012-07-17
Tack för påpekandet, Martin. Vi ändrar tiden.
2012-07-16
tid för tilllagning 30 min varav 45 i ugnen
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Ulla
2017-02-15
Det här receptet liknar mycket det perfekta receptet i Vår kokbok. Praktiskt att koka i stället för att bryna. Ett tips. Blanda hälften eller 2/3-delar av kålen med köttfärssmeten (som skall vara riktigt lös). Lägg resten av kålen ovanpå. Sen kan man strimla på lite sirap och lägga smörklickar ovanpå, så bryner den kålen fint.
Sivan
2016-01-14
"Vem är du, vem är jag?" = ditt namn, din kommentar. Posta MIN kommentar Annars bra idé att koka kålen, blir snällare mot magen. Men - persiljan ska ju inte hettas upp - eller?
Maria
2015-10-06
Går den att förbered? Att lägga ihopa den helt och sen vänta i kylen tills den ska in i ugnen?
Susanna
2015-01-11
Mycket gott! Använde dock ej sirap och jag stekte vitkålen på svag värme 10 minuter istället för att koka den. Tog fläskfärs istället för blandfärs men resultatet blev fantastiskt!
agneta
2014-08-22
gott gott lättlagat
2013-12-30
@berit Det ska vara kinesisk soja, men det går bra med japansk också.
berit
2013-12-27
När det står soja i ett recept,menar ni då kinesisk soja eller japansk? Det är nämnligen stor skillnad. Jag bor i USA så här finns inte vad som kallas soja i Sverige. Här finns bara japansk, Kikkoman etc. Det är svårt att veta vad jag skall använda. Det skuklle hjälpa om ni specifierade.
2013-09-19
@Kerstin Vi har ett tillfälligt fel på våra recept, decimaltecknet visas inte. Vi rättar det så snabbt som möjligt.
Kerstin
2013-09-18
Dåligt korrläst, visserligen fattar man väl att man inte ska ha 15 liter vatten till kålkoket eller 15 dl ris. Men jag blir ju osäker på om andra siffror halkat snett också
Lisbeth
2012-08-07
Underbar god kålpudding
2012-07-17
Tack för påpekandet, Martin. Vi ändrar tiden.
martin
2012-07-16
tid för tilllagning 30 min varav 45 i ugnen