Kålpudding med ris

Betyg (1-5):
3.33 (55 betyg)

Servera kålpuddingen med kokt potais, lingonsylt och gurksallad.

Ugnstemperatur:250º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 600 g vitkål
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk sirap
  • 1 msk soja
  • 300 g blandfärs
  • 1.5 dl kokt ris
  • 1 ägg
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Tillbehör:
  • 600 g kokt potatis
  • 2 dl lingonsylt
  • 2 dl gurksallad

Gör så här

  1. Skär kålen i små bitar. Koka den i lätt saltat vatten cirka 5 minuter. Låt kålen rinna av och blanda den sedan med sirap och soja.
  2. Blanda färsen med ris, ägg, salt, kryddor och mjölk till en lös färs.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred på färsen, strö över persiljan och överst resten av kålen.
  4. Ställ in formen i mitt i ugnen. Sänk värmen till 200° och grädda puddingen cirka 45 minuter.
  5. Servera med tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulla

2017-02-15

Det här receptet liknar mycket det perfekta receptet i Vår kokbok. Praktiskt att koka i stället för att bryna. Ett tips. Blanda hälften eller 2/3-delar av kålen med köttfärssmeten (som skall vara riktigt lös). Lägg resten av kålen ovanpå. Sen kan man strimla på lite sirap och lägga smörklickar ovanpå, så bryner den kålen fint.

Sivan

2016-01-14

"Vem är du, vem är jag?" = ditt namn, din kommentar. Posta MIN kommentar Annars bra idé att koka kålen, blir snällare mot magen. Men - persiljan ska ju inte hettas upp - eller?

Maria

2015-10-06

Går den att förbered? Att lägga ihopa den helt och sen vänta i kylen tills den ska in i ugnen?

Susanna

2015-01-11

Mycket gott! Använde dock ej sirap och jag stekte vitkålen på svag värme 10 minuter istället för att koka den. Tog fläskfärs istället för blandfärs men resultatet blev fantastiskt!

agneta

2014-08-22

gott gott lättlagat

Britta/webbredaktionen

2013-12-30

@berit Det ska vara kinesisk soja, men det går bra med japansk också.

berit

2013-12-27

När det står soja i ett recept,menar ni då kinesisk soja eller japansk? Det är nämnligen stor skillnad. Jag bor i USA så här finns inte vad som kallas soja i Sverige. Här finns bara japansk, Kikkoman etc. Det är svårt att veta vad jag skall använda. Det skuklle hjälpa om ni specifierade.

Britta/webbredaktionen

2013-09-19

@Kerstin Vi har ett tillfälligt fel på våra recept, decimaltecknet visas inte. Vi rättar det så snabbt som möjligt.

Kerstin

2013-09-18

Dåligt korrläst, visserligen fattar man väl att man inte ska ha 15 liter vatten till kålkoket eller 15 dl ris. Men jag blir ju osäker på om andra siffror halkat snett också

Lisbeth

2012-08-07

Underbar god kålpudding

Mats, webbredaktionen

2012-07-17

Tack för påpekandet, Martin. Vi ändrar tiden.

martin

2012-07-16

tid för tilllagning 30 min varav 45 i ugnen

Liknande recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Vegetarisk wok med tofu

(3)

Biffwok med oystersås

(15)

Blomkålsgryta - indisk Aloo gobi - Lotta Lundgren

(252)

Tofustroganoff

(16)

Pumpastroganoff

(148)

Risotto med tomater och färsk basilika

(18)

Indiskt kryddris

(12)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g vitkål
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk sirap
  • 1 msk soja
  • 300 g blandfärs
  • 1.5 dl kokt ris
  • 1 ägg
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Tillbehör:
  • 600 g kokt potatis
  • 2 dl lingonsylt
  • 2 dl gurksallad

Kålpudding med ris

Betyg (1-5):
3.33 (55 betyg)

Servera kålpuddingen med kokt potais, lingonsylt och gurksallad.

Ugnstemperatur:250º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kålen i små bitar. Koka den i lätt saltat vatten cirka 5 minuter. Låt kålen rinna av och blanda den sedan med sirap och soja.
  2. Blanda färsen med ris, ägg, salt, kryddor och mjölk till en lös färs.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred på färsen, strö över persiljan och överst resten av kålen.
  4. Ställ in formen i mitt i ugnen. Sänk värmen till 200° och grädda puddingen cirka 45 minuter.
  5. Servera med tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulla

2017-02-15

Det här receptet liknar mycket det perfekta receptet i Vår kokbok. Praktiskt att koka i stället för att bryna. Ett tips. Blanda hälften eller 2/3-delar av kålen med köttfärssmeten (som skall vara riktigt lös). Lägg resten av kålen ovanpå. Sen kan man strimla på lite sirap och lägga smörklickar ovanpå, så bryner den kålen fint.

Sivan

2016-01-14

"Vem är du, vem är jag?" = ditt namn, din kommentar. Posta MIN kommentar Annars bra idé att koka kålen, blir snällare mot magen. Men - persiljan ska ju inte hettas upp - eller?

Maria

2015-10-06

Går den att förbered? Att lägga ihopa den helt och sen vänta i kylen tills den ska in i ugnen?

Susanna

2015-01-11

Mycket gott! Använde dock ej sirap och jag stekte vitkålen på svag värme 10 minuter istället för att koka den. Tog fläskfärs istället för blandfärs men resultatet blev fantastiskt!

agneta

2014-08-22

gott gott lättlagat

Britta/webbredaktionen

2013-12-30

@berit Det ska vara kinesisk soja, men det går bra med japansk också.

berit

2013-12-27

När det står soja i ett recept,menar ni då kinesisk soja eller japansk? Det är nämnligen stor skillnad. Jag bor i USA så här finns inte vad som kallas soja i Sverige. Här finns bara japansk, Kikkoman etc. Det är svårt att veta vad jag skall använda. Det skuklle hjälpa om ni specifierade.

Britta/webbredaktionen

2013-09-19

@Kerstin Vi har ett tillfälligt fel på våra recept, decimaltecknet visas inte. Vi rättar det så snabbt som möjligt.

Kerstin

2013-09-18

Dåligt korrläst, visserligen fattar man väl att man inte ska ha 15 liter vatten till kålkoket eller 15 dl ris. Men jag blir ju osäker på om andra siffror halkat snett också

Lisbeth

2012-08-07

Underbar god kålpudding

Mats, webbredaktionen

2012-07-17

Tack för påpekandet, Martin. Vi ändrar tiden.

martin

2012-07-16

tid för tilllagning 30 min varav 45 i ugnen

Liknande recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Vegetarisk wok med tofu

(3)

Biffwok med oystersås

(15)

Blomkålsgryta - indisk Aloo gobi - Lotta Lundgren

(252)

Tofustroganoff

(16)

Pumpastroganoff

(148)

Risotto med tomater och färsk basilika

(18)

Indiskt kryddris

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies